Ексклюзиви
середа, 19 грудня 2012 14:04

У Львові побилися Святий Миколай та Дід Мороз
9

Фото: Фото надані Холдинг Емоцій "Фест"

Учора в центрі Львова відбулася імпровізована бійка між Дідом Морозом та Святим Миколаєм. Дід Мороз прийшов на площу із Снігуркою та двома чортиками і почав лякати перехожих дітей, що Миколая не існує. Потім з'явився Миколай з ангелами, який повиганяв чортів та пороздавав цукерки перехожим дітям. Дід Мороз зібрав свої чемодани з олів'є та поїхав до Росії.

"Таким чином у Львові показали, що Діди Морози - це не українська традиція, а нав'язана нам радянською епохою, - каже Христина Тузяк, співорганізатор акції. - До українських дітей приходить Святий Миколай 19 грудня і приносить подарунки не під ялинку, а під подушку."

Сьогодні у місті Святий Миколай приніс подарунки не лише для дітей із малозабезпечених сімей, але й для одиноких львів'ян похилого віку. Управління соціального захисту Львівської міської ради підготувало подарунки для 852 дітей і 1925 пенсіонерів. Подарунки їм віднесли волонтери.

"Дітям із малозабезпечених сімей Миколай приніс махровий рушничок і набір цукерок, а дорослим - рушник, шампунь, цукерки, вафлі і печиво. На подарунки в бюджеті міста передбачили 300 тисяч гривень," - каже начальник управління соцзахисту міськради Наталя Федорович.

Також управління до свята виплачуватиме одноразову матеріальну допомогу 408 дітям-сиротам по 250 грн. Також діти побувають на виставах "Снігова королева" у Львівському цирку, переглянуть мультфільм "Вартові легенд" у мережі кінотеатрів та виставу "Дон Кіхот" в Оперному театрі.

 

Зараз ви читаєте новину «У Львові побилися Святий Миколай та Дід Мороз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

163

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути