неділя, 15 січня 2017 23:10

Актора проводжали в останню путь оплесками

15 січня у Запоріжжі поховали народного артиста України 89-річного Григорія Антоненка.

Про це повідомляє iz.com.ua.

Актор зіграв на сцені Запорізького академічного обласного українського музично-драматичного театр імені В. Р. Магара понад 200 ролей. Дебютував у 1943 році в Запорізькому прифронтовому театрі ім. Н. Островського. Закінчив драмстудию при Запорізькому українському музично-драматичному театрі.

"Так хотілося бути ближче до сцени. Ходив вранці на балетні тренажі. Перший спектакль – "Сватання на Гончарівці". Три хлопи навколо Стецька вприсядочку: учень художника, учень балету і учень електрика. Ще війна йшла, всі чоловіки на фронті - нікому, окрім нас, було", - розповідав у одному з інтерв'ю Антоненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Акторок матір та доньку поховали поряд

З 1944 року працював в театрі імені Магара. У 1996-му році він отримав звання Народного артиста України, лауреат премії обласного відділення Українського Фонду культури ім. В. Паторжинського, лауреат довічної Президентської стипендії.

 

Крім ролей в театр, Григорій Миколайович зіграв дві ролі в кіно - "Море в огні" — Адмірала Октябрского,та старого козака у фільмі "Тарас Бульба".

Провели актора в останюю путь оплесками із театру, в якому працював понад 70 років.

9 січня у місті Нововолинськ Волинської області поховали відому українську поетесу 52-річну Світлану Костюк. Померла ввечері 6 січня. Останні два роки свого життя поетеса боролася з раком легенів.
Зараз ви читаєте новину «Актора проводжали в останню путь оплесками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути