вівторок, 13 березня 2012 06:45

Згущенка впаде в ціні

У березні заборонили ввозити молоко й молокопродукти з Білорусі. Вони не відповідають санітарним вимогам, повідомила Державна ветеринарна служба.

— Це крок у відповідь на заборону українських сирів у Росії,— каже 41-річний Василь Вінтоняк, директор консалтингової компанії "Інфагро". — Бо російські молокопродукти в Україні забороняти немає сенсу. З Росії завозять лише продукти марки "Хохланд" і "Данон": перша — німецька, друга — французька. У разі заборони постраждають західноєвропейські, а не російські виробники.

Ветеринарна служба має на меті білоруські замінити вітчизняними.

— Через заборону ввозити наш сир до Росії нікуди подіти мільйон тонн молока. В Європі інші стандарти, там українське молоко не куплять. Якщо переробити на сухе й продати в Африку, затрати не окупляться. Молокопродукти з Білорусі займають лише 1 відсоток ринку. Натомість наші виробники здають мільйон тонн зайвого молока — це чверть молочного ринку.

За тиждень чи два вітчизняні молокопродукти можуть подешевшати на 5-10%.

— Ціна згущеного молока впаде на 2 гривні, пастеризованого — на гривню. Вартість сиру та масла не зміниться. Ціни на них опустилися до крайньої межі. Якщо ще зменшити, молокозаводи працюватимуть у збиток. Десерти і йогурти не подешевшають. У них багато складових іноземного виробництва.

Зараз ви читаєте новину «Згущенка впаде в ціні ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути