вівторок, 26 січня 2016 07:30

За рік отримали три мільярди доларів інвестицій

"2015 року в Україну прийшло близько 3 мільярдів доларів інвестицій. Це – під час агресії на Донбасі!" – написав у "Твіттері" міністр економічного розвитку й торгівлі Айварас Абромавичус, 40 років.

– 2016-го виділили 25 підприємств – енергосектор, хімічна галузь, порти, якими цікавляться іноземні інвестори, – каже міністр під час економічного форуму в швейцарському Давосі. – Треба прозоро, на аукціоні продати їх. Щоб швидше почалася модернізація цих підприємств. Першим — Одеський припортовий завод. Ним цікавляться 11 інвесторів.

— Україна приваблива для інвестицій своїм розташуванням у центрі найбагатшого ринку — Європи. На перетині двох торговельних шляхів — зі сходу на захід, так званого "Шовкового", та з півночі на південь, — говорить економіст Андрій Новак, 42 роки. — Крім того, на порівняно невеликій території зібрані всі види ресурсів: надра, земля, водні ресурси, лісові, технологічні, трудові, інтелектуальні, наукові. В Україні можна досягнути набагато вищої прибутковості, ніж у Західній Європі. Фактично всі галузі української економіки цікаві для інвестицій. Але насамперед — агропромисловий комплекс, переробна промисловість, харчова, машинобудування.

6,6 мільярда гривень сплатило торік до бюджетів усіх рівнів державне підприємство "Енергоатом". Це на 12,7% більше, ніж 2014 року. Позаторік перерахували 5,8 млрд грн. "Енергоатом" – оператор чотирьох атомних електростанцій – Запорізької, Рівненської, Південноукраїнської та Хмельницької.

Зараз ви читаєте новину «За рік отримали три мільярди доларів інвестицій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути