вівторок, 06 березня 2012 07:00

Замість квартплати відбирають автомобіль

За три тижні даїшники вилучили понад 60 машин у боржників із квартплати та водіїв, які не платять банкам за автокредитами. Дозвіл на це є в постанові Кабміну №54 від 25 січня.

Громадяни заборгували 824 млн грн за послуги житлово-комунального господарства. І 82 772 млрд грн — банкам.

— З моральної точки зору це хибний метод. На початку 1990-х в українців зникли мільярди карбованців заощаджень. Потім почалися затримки із зарплатами. Цих грошей держава і досі не повернула. А зараз вимагає, щоб населення повертало їй. Про борги заговорили, коли державні комунальні компанії стали на 90 відсотків приватні, — каже 44-річний Едуард Багіров, голова правління Міжнародної ліги захисту прав громадян.

Установа подає на боржника до суду. Там виносять рішення про арешт майна. Інформацію про боржника передають виконавчій службі або ДАІ.

— У Державтоінспекції є пристрої, які сканують номерні знаки машини, вводять їх у базу даних і повідомляють інспектору. Він зупиняє авто. Машину можуть забрати й зі стоянки. Інспектор повинен скласти протокол, знайти двох понятих та завірити все документально.

Автоборжникам Едуард Багіров радить сфотографувати своє авто зовні і зсередини.

— Потрібно зафіксувати всі пошкодження, кожну подряпину. У протоколі вказати, що передаєте справний транспортний засіб. Автомобіль можуть умисно пошкодити на штрафмайданчику, щоб знизити його вартість. Тоді він не покриватиме заборгованості, й з'явиться потреба в арешті іншого майна. Навіть подряпина вздовж крила зменшує ціну автомобіля на 1,5-2 тисячі гривень.

Боржник не має оплачувати стоянку автомобіля на штрафмайданчику. Це тимчасово не його майно.

Зараз ви читаєте новину «Замість квартплати відбирають автомобіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути