вівторок, 14 серпня 2012 07:45

У Польщу їздять по м'ясо та пральний порошок

Що три місяці львів'янка Оксана Шевчук, 28 років, із чоловіком 29-річним Андрієм бувають у Польщі. Їздять власним легковиком.

Обмінюють на злоті 2 тис. грн. Далі прямують до села Медика, біля польського міста Перемишль, за 80 км від Львова. Там на продуктовому ринку та в супермаркеті скуповуються переважно українці. Оксана спершу прямує на ринок. Бере 10 кг свинячої вирізки по 32 грн/кг.

— Це вдвічі дешевше, ніж у Львові. Трохи м'яса пустимо на шашлик, решту в морозильник, — каже Оксана. — М'ясо хороше. Кожного ранку просто із бійні привозять. Ми не раз ще теплим брали.

У супермаркеті "Бедронка" Шевчуки купують сири, ковбаси та побутову хімію. Більшість покупців — теж українці.

Оксана набирає чотири упаковки меленої кави. У м'ясному відділі — 5 кг курячих сосисок по 14,4 грн/кг та дві молочні ковбаси по 9,6 грн/кг. Також бере молочні продукти.

— Я люблю французький сир брі. У нас маленька пачка коштує 25 гривень. А тут така сама утричі дешевша. Сметани у відерцях набираю на місяць.

Андрій Шевчук бере чотири пачки прального порошку "Аріельавтомат" по 7 кг. Оксана шостий місяць вагітна. Зверху возика кладе чотири великі упаковки дитячих підгузків на 80 штук, по 100 грн за упаковку. Бере жіночі гігієнічні прокладки, вологі серветки, шампуні і кондиціонер.

Повен візок товару із супермаркету обійшовся у 340 злотих, 814 грн. Разом із покупками на ринку витратили близько 2 тис. грн. В українських крамницях така кількість товару обійшлася б удвічі дорожче, розповідає Оксана.

— Невигідно тут купувати алкоголь, цигарки і шоколад. Шоколад їхній несмачний. Наші возять полякам "Світоч".

У Польщу Оксана їздить за шопінг-візою. Її польське консульство видає після пред'явлення чеків на покупки в попередні поїздки до Польщі.

Зараз ви читаєте новину «У Польщу їздять по м'ясо та пральний порошок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути