пʼятниця, 11 січня 2013 06:15

Чашка кави з посліду слона коштує 50 доларів

Автор: фото з сайта www.tripadvisor.ru
 

У ресторанах 5-зіркових готелів "Анантара" в Таїланді, Об'єднаних Арабських Еміратах і на Мальдівських островах подають каву "Блек Айворі".

Напій виробляють із зерен, що з'їли і перетравили тайські слони. Боби вимивають із посліду тварин, промивають та смажать. Готують у гейзерній кавоварці. Напій має квітково-шоколадний смак, з нотками молока, горіха і спецій.

— Кислота у шлунку слона надає  зернам гіркоти. Вони виходять за 30 годин. Щоб отримати кілограм зерен кави "Блек Айворі", слон має з'їсти 35 кіло ягід кави арабіка, замішаних із цукровою тростиною та бананами, — розповідає канадець Бюлейк Дінкін.

Він — власник підприємства, що робить "Блек Айворі". За рік виготовляють 500 кг. Зерно продають по $1,1 тис./кг. Чашка "слонячої" кави у ресторанах коштує $55.

Кавовими бобами годують також оленів і кажанів. Каву "Копі Лювак" ферментують у шлунках малайських пальмових куниць. Чашка напою коштує $30.

Зараз ви читаєте новину «Чашка кави з посліду слона коштує 50 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути