середа, 12 жовтня 2016 17:02

Українка перетворила африканське поселення на музей
13

Українська художниця Тетяна Герн переїхала до Південної Африки і прославилась там завдяки муралам – картинам на стінах, пише svitua.com.ua.

"У ПАР мене привело кохання. Рішення про переїзд в Африку не було спонтанним, тривалий час я вагалась, адже покинути батьківщину, залишити батьків, сестру, рідне місто – дуже важко. Але кохання і потяг до нового переважили", - розповідає Тетяна.

Жінка родом зі Жмеринки. У ПАР живе четвертий рік. Оселилась у рибацькому містечку на березі Атлантичного океану – Ламбертсбей. За цей час стала відомою художницею.

"У нас спокійне містечко, тут не відбувається нічого. Я на вдачу людина творча, тому спочатку некомфортно почувалася в таких умовах. Шукала вихід для самореалізації. Так почала малювати картини. Моєю першою роботою стала "Україна. -15". У ній вилила тугу за батьківщиною і за снігом, якого мені тут так бракує. Вона стала втіленням моїх останніх спогадів про Україну – саме у 15-градусний мороз я відлетіла звідти. Ця робота стала популярною і серед африканців – засніжений ліс, якого вони ніколи не бачили, зачудовує їх", - продовжує жінка.

Слава до українки прийшла завдяки лобстерам. Щорічно у квітні на їх честь у місті проводять фестиваль, туди приїжджають багато туристів. Місцеві знали про творчі здібності Тетяни й попросили розробити для фестивалю логотип та афіші. Жінка впоралась із завданням блискуче. Тоді на неї посипалися замовлення, не встигає один за одним закінчувати проекти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців в Африці сприймають як європейців - експерт

Сьогодні роботи Тетяни можна побачити по всьому місту: на колись сірих непривітних стінах, в інтер'єрах маленьких кафе та дорогих ресторанів. Усі її роботи – на видноті, а не у провулках. Найбільшою своєю гордістю художниця вважає розпис у приміщенні найвідомішого на Західному узбережжі ПАР ресторану Isabellas.

Нагадаємо імена відомих іноземців незалежної України.

Зараз ви читаєте новину «Українка перетворила африканське поселення на музей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі