Ексклюзиви
вівторок, 23 серпня 2016 20:35

Відомі іноземці незалежної України
9

Фото: http://platfor.ma/

Gazeta.ua зібрала список талановитих іноземців, які полюбили Україну та стали тут відомими за роки незалежності.

Єжи Онух
Польський художник. Більше як 10 років жив і працював в Україні. З 1997 до 2005 року був директором Центру сучасного мистецтва в Києві. Потім - директором Польського Інституту в Києві та радником посольства Польщі в Україні в 2005-2010 роках. Як художник працював у жанрах інсталяції та перформансу. Був куратором українських художників Тараса Полатайка та Віктора Марущенка на бієнале в Сан-Пауло.

Автор: tyzhden.ua
 

Ектор Хіменес-Браво
Канадський і український шеф-кухар колумбійського походження. Телеведучий, засновник консалтингової компанії Bravo Restaurant Group. Під керівництвом компанії були відкриті десятки ресторанів у Києві, Монреалі, Оттаві та Гонконгу. На початку 2000-х працював шеф-кухарем найвідоміших готелів у Канаді. 2009-го отримав пропозицію від InterContinental Kiev відкрити мережу ресторанів у готелях. З 2011-го бере участь у різноманітних телепроектах на українському ТБ.

Автор: www.diary.ru
 

Джонатан Ромлей
Американський програміст. Жив і працював в Остіні та Сан-Франциско. Був виконавчим віце-президентом стартапу Viewdle. 2013-го після подорожі Україною вирішив тут лишитися. Своє рішення пояснює тим, що бачить тут можливості для розвитку ІТ-індустрії. В Україні одружився, заснував консалтингову компанію Avarla та став радником бізнес-інкубатора Happy Farm.

Автор: http://ain.ua/
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 українців, які стали відомими в світі за 25 років

Мішель Терещенко
Французький бізнесмен з українським корінням, нащадок роду промисловців і меценатів Терещенків. 1994 року вперше відвідав Україну. 2003-го переїхав сюди жити. Мешкає в місті Глухів на Сумщині та Києві. Заснував Фундацію спадщини Терещенків. Підтримує діяльність і проводить реконструкцію в будинках, збудованих Терещенками в Києві та Глухові понад 100 років тому. Торік у жовтні став міським головою Глухова. Хоче відновити льонарство в Україні.

Автор: http://platfor.ma/
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мішель Терещенко розповів, як економить міський бюджет

Крістіан Жерегі
Російсько-молдовський кінорежисер, оператор, продюсер. Режисер студії "Вавилон 13" та українського каналу "1+1", воєнний кореспондент. Під час Майдану отримав осколкове поранення. У червні 2014-го записався добровольцем до батальйону "Київська Русь". 2014-го отримав відзнаку гран-прі за фільм "Заповіт" на кінофестивалі "Відкрита ніч". Того ж року зняв 18 короткометражних фільмів для проекту "Вавилон 13". 2015-го його документальний фільм Battle For Ukraine здобув премію News&Documentary Emmy Awards. Торік у квітні отримав українське громадянство. Після новини про це написав у соцмережах: "Тепер можу сміливо сказати "Дякую тобі, Боже, що я не москаль!".

Автор: www.ukrinform.ru
 

Стів Ді, Дейв, Івонн
Музиканти, вокалісти ямайсько-африканського гурту "Чорнобривці". Гурт утворився в грудні 2003 року. Музиканти вперше вийшли на сцену в арт-клубі "44" в Києві. Основа їхнього репертуару — оригінальні обробки традиційних українських пісень в стилях реггі, афро-латино та хіп-хоп. Також виконують афро-латинські композиції англійською та африканською мовами, роблять кавер-версії популярних пісень Боба Марлі, Африка Симона, Шона Пола. Співпрацюють з українськими каналами, знімаються в серіалах та фільмах вітчизняних режисерів.

Автор: ho-visto.livejournal.com
 
Зараз ви читаєте новину «Відомі іноземці незалежної України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1199
Голосування Що змушує вас думати про еміграцію?
  • Низькі заробітки
  • Імпотенція політичної еліти
  • Війна
  • Відсутність перспектив особистого і професійного розвитку
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути