понеділок, 14 листопада 2016 10:44

У Канаді померла українська казкарка

У Канаді померла українська казкарка
svitua.com.ua

10 листопада у місті Вінніпезі в Канаді померла Орися Пащак-Трач. Про раптову смерть письменниці, казкарки, громадського провідника та перекладача повідомляє Конгрес українців Канади.

"Ми втратили виняткового провідника громади. Неперевершена любов і відданість до нашої культури, традицій, спадщини найкраще характеризують пані Пащак-Трач. Її праця та самовідданість надзвичайно збагатили українське життя в Канаді і поза її межами", - сказав Павло Ґрод, національний Президент Конгресу українців Канади.

Вона вела публіцистичну рубрику The Things We Do в українському тижневику Ukrainian Weekly. ЇЇ книжка First Star I See Tonight: Ukrainian ChristmasTraditions, що вийшла друком у грудні 2015-го, - це всеосяжна англомовна праця про українські різдвяні традиції. Пані Орися щорічно проводила турне народного мистецтва та культури в Україні.

За внесок у розвиток українсько-канадської громади цього року на Трирічному конгресі Конгресу українців Канади пані Пащак-Трач була нагороджена Шевченківською медаллю в категорії культури і мистецтва. Шевченківська медаль є головною відзнакою Конгресу українців Канади.

Молебень за померлою буде сьогодні в молитовному домі Євхаристії у Парижі, о 18:00. Бажанням Орисі було, щоб усі учасники молебню прийшли у вишиванках. Замість квітів пропонують внести пожертви в канадський Український фонд Тараса Шевченка.

Зараз ви читаєте новину «У Канаді померла українська казкарка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі