Ексклюзиви
вівторок, 17 грудня 2013 22:25

На львівський Євромайдан пластуни привезли Вифлеємський вогонь
11

Фото: Фото: Ольга Швед

17 грудня на львівському Євромайдані о 17:00 на площу перед пам'ятником Шевченка пластуни принесли Вифлеємський вогонь миру, який їм передали вранці на кордоні польські скаути.

Вифлеємський вогонь миру – міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, метою якої є поширення символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. Вперше Вогонь до України потрапив ще 1992 року.

Кожному охочому пластуни пропонували взяти маленьку свічку за добровільну пожертву, великі свічки можна було купити за 10 гривень.

"Вифлеємський вогонь миру несе доброту, дає нам надію, що при будь-яких умовах ми можемо бути кращими. Свічку можна загасити, принести додому і знову запалити", – каже координатор Вифлеємського вогню миру в Україні Ксенія Мединська.

Від вогню, який пластуни принесли на сцену почали запалювати свічки всім, хто зібрався на площі перед пам'ятником Тарасові Шевченку. Львівський Євромайдан на кілька хвилин засвітився тисячами вогників від палаючих свічок.

Майже півсотні пластунів принесли символічний вогонь до кабінету міського голови Львова. Під традиційну пісню Вифлеємського вогню вони передали його міському голові.

"Дякую вам за Вифлеємський вогонь, який нас очищає і зігріває. Він особливо нам сьогодні потрібен, в цей непростий час в історії нашої держави, коли молодь дає цей струмінь світла, тепла і великої надії для всіх людей в Україні", – подякував Андрій Садовий.

Після майдану пластуни передали Вогонь миру молоді та громадським організаціям в Домініканському соборі та до собору святого Юра. А 21 грудня Вифлеємський вогонь засяє на київському Євромайдані. Після цього його поширять в усі церкви, дитячі будинки, сиротинці.

Зараз ви читаєте новину «На львівський Євромайдан пластуни привезли Вифлеємський вогонь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути