понеділок, 24 жовтня 2011 19:00

Нанітон насичений спогадами про Джордж Еліот
20

Нанітон – найбільше місто у графстві Ворвікшир. Славу і визнання цьому місту принесла талановита письменниця вікторіанської епохи, журналістка, перекладач Мері Енн Еванс, більш відома під своїм псевдонімом Джордж Еліот. Вона народилась в маєтку Арбарі Істейт, недалеко від Нанітона і прожила у місті більшу частину своїх юних літ.

Місто Нанітон буквально насичене спогадами про Джордж Еліот. Її іменем названі вулиця, госпіталь, готель, школа. Пам'ятники письменниці прикрашають місто і вкотре нагадують про його провінційні таємниці, так шедеврально описані Мері Енн Еванс. На площі міста встановлений монумент письменниці із схованою капсулою часу. У Музеї Нанітона є цілий великий зал на першому поверсі, де детально описане життя і побут родини Джордж Еліот. Є її особисті речі, фото.

Найбільше увагу туристів у сучасному Нанітоні привертає Арбарі Хол енд Гарденс. Це дивовижне місце, де зараз мешкає місцевий барон із родиною, відкривалось для відвідувачів тільки кілька разів на рік. Маєток поєднує у собі велич і красу давніх часів та сучасну модернову організацію. Довкола Арбарі Холу розкинулися неймовірно красиві сади. Навесні вони дихають ароматом рододендрона, магнолій і тюльпанів. Тут збереглися різноманітні види секвої, кедрів. Події у романі письменниці "Мідлмарч" якраз розгорталися у Арбарі Холі.

Зараз ви читаєте новину «Нанітон насичений спогадами про Джордж Еліот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути