субота, 31 серпня 2013 15:03

"Французькі дівчата такі, як наші часів Брєжнєвського застою"
10

Фото: Фото: Олексій Пізник

Тернопільський 49-річний велотурист Олексій Пізник за 270 євро організував для себе місячний велотур по Європі. Проїхав Польщу, Словаччину, Австрію, Швейцарію, Німеччину і Францію.

"Вирішив поїхати в Європу, бо дуже хотів побачити на власні очі як там люди живуть. Я ж 1963-ого року народження. Прожив в СРСР – тоді взагалі виїхати нікуди не було можливо. Тепер є час, можливість, а грошей багато не потрібно.

За весь час подорожі проїхав 2400 кілометрів велосипедом. Витратив 270 євро – 150 на переїзди потягом – ним долав ті ділянки, які було нецікаво їхати. Ще 40 злотих на штраф, за те, що в Польщі їздив велосипедом по перону. Решта пішла на їжу.

Зранку готував на пальнику вівсянку. Її взяв з України, потім докупив в Німеччині. Пив українську каву „Галка". Вона хоч не має ні запаху ні смаку, але добрий вміст кофеїну. Часто купував „Снікерси". Воду брав у місцевих. Казав „Гів мі, пліз, вассер".

Більшість європейських велотуристів ночують в кемпінгах. Але там треба 10 євро платити. А я за 10 євро міг два дні жити. Тому ночував прямо біля велотраси. В них це неприйнято. Трохи зглядалися на мене, але ніхто нічого не казав.

Кілька разів ночував взагалі без намету. Один з випадків – заблудився в Базелі. Центр міста, десята година, всюди житлові райони, нема де палатку поставити. Найшов якусь церкву. Ворота були закриті, але був боковий вхід – через школу. Найшов місце між сіткою і кущами. Постелив каремат, спальник – ліг спати. Щогодини будився, коли на церкві бив дзвін. Зранку розбудили собачки – якась жінка з сигареткою їх вигулювала. Була вже восьма ранку. Я почекав поки жінка піде, зібрався, і пішов через школу назад.

В французькому Діжоні вигнали з вокзалу пів дванадцятої ночі. Там поїзди вночі не їздять і вокзали закривають. Я пішов на трамвайну зупинку. Біля неї була велосипедна стоянка і кущі. Ліг в кущі і до ранку переспався.

Люди в Європі дуже доброзичливі. Завжди допомогали мені велосипед в потяг пакувати. Я важу 50 кілограм, а велосипед великий, і важить, разом з багажною сумкою, кілограм 25. Мені просто маси не вистачало своєї, щоб комфортно його заносити. Словаків, німців, французів навіть просити не потрібно було – просто підходять і допомагають.

В Німеччині після дощу зупинився намет на автобусній зупинці просушити. Німець з найближчого будинку вийшов, запропонував кави. Я відмовився, то він свою дочку прислав. Не хотів відмовлятися – попросив зробити чаю. Принесла півлітрове порцелянове горнятко. Розпитувала звідки я. Я запросив її в Україну.

В нас існує міф, що француженки якісь дуже красиві і сексуальні. А вони як наші дівчата часів брєжнєвського застою. Простенько, по домашньому вдіті. Жодної сексуальності. Я подумав, що якби одружився на францужанці, то мав би не об?єкт сексуальних домагань, а друга до кінця життя.

Зараз ви читаєте новину «"Французькі дівчата такі, як наші часів Брєжнєвського застою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути