пʼятниця, 08 лютого 2013 13:08

Заїди протирають волоссям та соком алоє

Заїди протирають волоссям та соком алоє
Фото: hudnem.at.ua

"Купила біля метро маленьких ананасів по 10 гривень. Поїла і в куточках рота вилізли вавки. Тепер переживаю, може, в фруктах отрута яка, раз вони такі дешеві?" - цікавиться киянка Ольга Валяєва, 27 років.

Лікар-інфекціоніст Наталія Гриценко каже, що заїди, які виникли в результаті інфекційного захворювання, потребують тривалого лікування. Також вони можуть бути викликані через відсутність в організмі вітаміну В2 чи заліза.

"А якщо від ананасів, то хвилюватися нема чого, бо це тимчасове подразнення соком. У якому багато органічних кислот. Для організму це добре, бо від них покращується травлення. А щоб не було тріщинок, ананаси треба їсти виделкою".

Заїди можна лікувати народної медициною.

Переяславчанка Ольга Науменко змазує ранки у куточках рота сіркою з вух.

"Також мажу звичайним вершковим маслом, медом, олійками зародків пшениці, оливковою, рициновою, лляною чи чайного дерева - яка є вдома. Допомагає також сік чистотілу чи алоє. Можна після їжі засипати заїди порошком стрептоциду. Мама моя взагалі користується дикими способами: протирає заїду волоссям, або пропотілим одягом, або крапелькам води із віконної шибки. Також радить взяти кришку із чайника, що кипить, і крапельками вологи теж мазати панки."

 

Зараз ви читаєте новину «Заїди протирають волоссям та соком алоє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути