понеділок, 30 квітня 2012 15:26

Відвари трав і медове натирання: як лікувати парадонтит

Відвари трав і медове натирання: як лікувати парадонтит
Генералізований парадонтит вражає тканини навколо зубів у всій ротовій порожнині. фото: dentalclinic.at.ua

"Зміна кольору ясен, почервоніння, набряк, кровоточивість під час чищення зубною щіткою чи ниткою, неприємний запах з рота, зудіння ясен - головні ознаки пародонтиту - каже Марія Бунда, львівський парадонтолог, - Це найпоширеніше стоматологічне захворювання, яке може спричинити втрату від одного до кількох зубів. Генералізований парадонтит вражає тканини навколо зубів у всій ротовій порожнині. Запалюються ясна, руйнуються зуби та кісткова тканина міжзубних перегородок. Дуже важливо вчасно виявити та зупинити запалення та руйнування тканин, бо цей процес є незворотнім. Коли значна частина кісткової тканини вже є втраченою, зуби починають хитатися, якщо не лікувати — за кілька місяців можуть випасти".

Причиною розвитку пародонтиту є цілий комплекс факторів — додає лікар, - Це спадковість, загальносоматичні захворювання, наприклад, серцево-судинні, шкідливі звички, погана гігієна ротової порожнини, неправильний прикус, скупчення зубів, неякісні коронки та пломби, що подразнюють ясна.

Важливо не тільки лікувати захворювання, а й займатися профілактикою - ретельно чистити зуби, доглядати за порожниною рота.

"Початкову стадію парадонтиту можна лікувати за допомогою відварів трав , добре їх використовувати для профілактики цього захворювання - каже львівський фітотерапевт Олександр Куць, 34 роки, - Для полоскань можна використовувати збори з кори дуба, звіробою, деревію, подорожнику, ромашки, шипшини, шавлії. Усі дорогі пасти для профілактики парадонтизу на основі цих трав. Якщо сверблять ясна, на щітці є кров - можна полоскати відваром шавлії і ромашки. Чайну ложку листя шавлії змішати з такою ж кількістю квітів ромашки, залити 250 мл окропу і дати настоятися протягом 15 хвилин. Процідженим теплим настоєм потрібно полоскати кілька хвилин порожнину рота. В день добре повторити процедуру кілька разів. Запалення ясен зменшується, стає свіжішим подих".

Можна втирати в ясна мед, змішаний з сіллю- додає фітотерапевт, - на 20 г меду потрібно 5-10 г кухонної солі. Грудочки із суміші солі з медом покласти в марлю і натирати ясна кілька разів в день.

Зараз ви читаєте новину «Відвари трав і медове натирання: як лікувати парадонтит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути