субота, 10 листопада 2012 12:45

Щоб не набрати зайву вагу восени, треба часто їсти

Щоб не набрати зайву вагу восени, треба часто їсти
ФОТО: liveinternet.ru

- З самого початку осені організм починає накопичувати жири. Виникає природна потреба їсти більше. Але від цього можна швидко набрати зайву вагу, - каже столичний дієтолог Лариса Чопенко, - Крім того, надмірна кількість їжі виснажує людину, бо щоб її перетравити, тіло витрачає багато енергії. Від цього відразу після прийому їжі з'являється втома. Восени треба дотримуватися двох правил: не переїдати і не худнути надто різко.

Восени краще відмовитися від жорстких дієт, бо в холоди організму треба більше вуглеводів та жирів. На сніданок найкраще їсти каші. Найбільше поживних речовин має гречка й вівсянка.

В холодну пору року худнути треба обережно. До зміни ваги організм має звикнути, тоді не буде збою в обміні речовин. Наприклад, якщо недавно ви схудли на 6 кілограмів, таку вагу треба підтримувати ще півроку.


Найкращі продукти осені — жовтого та помаранчевого кольору: гарбуз, морква, хурма, апельсини.
Вони принесуть організму найбільшу користь, бо добре зміцнюють шлунок, збагачують необхідними вітамінами і зміцнюють імунітет.

Не менш корисні овочеві супи. У такі краще не додавати сметани і борошняної піджарки. Готувати їх треба на повільному вогні і солити якнайменше. Бо сіль затримує в організмі воду, перешкоджає зниженню ваги. Краще приправляти супи ароматними травами.

Багато жінок здивуються, але картоплю восени треба їсти навіть тим, хто все-таки не відмовився від дієти. Не бійтесь, що від неї набирають вагу. Товстішають не від картоплі, а від жирних добавок до неї — соусів, масла, смажених котлет. А зварена в мундирі картопля і трохи знежиреного сиру з додаванням зелені — ідеальна для здоров'я шлунку страва. Вона багата на калій та вітамін С.

Щоб не набрати зайву вагу восени, краще їсти невеликими порціями, але часто. В ідеалі щодня має бути шестиразове харчування. Увечері краще їсти лише легку їжу.

Через брак сонячних променів в організмі знижується рівень серотоніну. В народі його називають гормоном щастя. Від цього часто виникає психологічний стан, відомий як осіння депресія. Щоб збільшити рівень серотоніну, жінки їдять багато шоколаду. Замість цього краще налягати на горіхи, ізюм, фініки. Також треба щодня гуляти на свіжому повітрі, найкраще — перед сном.

Зараз ви читаєте новину «Щоб не набрати зайву вагу восени, треба часто їсти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути