середа, 13 березня 2013 10:44

Пральний порошок заміняють милом, а обезжирювач для посуду – гірчичним порошком

"Якщо жабу поступово нагрівати в воді, то вона не відчуває небезпеки, і її таким чином можна зварити – вона навіть не вистрибне. Подібно до цього на людину впливає побутова хімія ? більшість людей не відчуває її впливу на організм. Однак її використання щодня вкорочує нам життя. Тому раджу замінити хімію на органічні і нешкідливі продуктами", - каже практикуючий еколог, засновник клубу „Хата Бобрів" Андрій Бобровицький.

Кожен день люди користуються миючим засобом – миють посуд, а потім гарячим супом залишки змивають в шлунок. Французи дослідили, що людина в середньому з?їдає 280 грамів цього засобу за рік. Звичайно, для здоров?я нічого корисного воно не несе. Тому еколог розповів, як він перейшов на засоби для миття, які, при потребі, можна з?їсти без шкоди для здоров?я – глина, гірчичний порошок, яблучний оцет, сода.

"Білу глину, яку продають в аптеках, можна використовувати і для миття рук. Бо після розрекламованого мила, яке вбиває 99,9% бактерій, на шкірі від мікрофлори нічого не залишається. А глина – нешкідлива. Декому може шкіру сушити, тоді треба додати трішки оливкової олії. Я використовую глину і як очищувач води. В тих випадках, коли нема можливості набрати джерельну, беру яка є і додаю ложку глини. Так само глиною лікую рани. Її можна використовувати і замість зубної пасти. Використовувати в туалеті освіжувач означає створювати в повітрі дуже неприємний коктейль зі штучних ароматизаторів і того, що є в повітрі після користування туалетом. Природньо очистить повітря запалена свічка, або хвойна гілочка."

Бобровицький також розповів, як у знайомого хіміка почалася алергія від прального порошку. Він почав вивчати глибше його склад і дію і зовсім від нього відмовився. Для прання в машинці використовує натерте на тертушці господарське мило.

"Я перу зольним розчином – заливаю попіл водою, і потім цю воду заливаю як миючий засіб. Щоб очистити повітря в кімнаті від шкідливих речовин і зробити його свіжим, замість кондиціонера з ефектом гірської грози можна використати вазонки. Окрім того що вони виробляють кисень, то ще й вбирають шкідливі речовини з повітря. Рекордсмен в цьому плані хлорофітум – він добре вловлює ксилуол, толуол та формальдегіди. До того ж ця рослина дуже невибаглива."

Зараз ви читаєте новину «Пральний порошок заміняють милом, а обезжирювач для посуду – гірчичним порошком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути