понеділок, 04 березня 2013 13:35

Коричневі та зелені лінзи користуються найбільшою популярністю

Коричневі та зелені лінзи користуються найбільшою популярністю
Фото: womenspeaks.ru

28-річна Вікторія Кондратюк з Вінниччини має стовідсотковий зір. Але з дитинства комплексує  через незвичну форму рогівки у вигляді тонкого овалу.  В народі це називають  "котячим оком". Крім того має  різнокольорові райдужки: одне око зелене, одне каре. Аби приховати  вади — придбала у оптиці  кольорові лінзи і одразу одягнула.  Через чотири  години відчула у  очах сильний біль, почали текти  сльози.  Довелося звернутися у лікарню. Після  того три дні капала у очі краплі.

"Перед придбанням лінз — обов'язково консультуйтеся з лікарем, - наголошує офтальмолог Зоя Ткаченко, 48 років.  - Лінзи, як і взуття: потрібно приміряти. Неправильно підібрані лінзи призводять до травм очей. Тому в  першу чергу лікар підбирає лінзу під розмір  ока,  вимірює діаметр рогівки та виписує рецепт. За ним можна придбати лінзи у оптиці чи спеціалізованій клініці. З лінзами не можна лягати спати,  відвідувати душ, басейн чи сауну — є ризик занесення інфекцій. Не можна носити також при  застудах. Уникайте потрапляння лаків, спреїв, парфумів , це призведе до псування.  Важлива  рекомендація — одягайте  лінзи  перед  нанесенням макіяжу.  Ходити з  ними  можна 6 днів на тиждень, сьомий обов'язково має бути вихідний".

Зберігають лінзи у спеціальному контейнері із універсальним дезинфікуючим розчином. В жодному разі не промивати проточною водою і не класти  у холодильник.

Якщо ви вже користуєтеся лінзами, не забувайте кожні шість місяців відвідувати окуліста.

"Популярними звичайні кольорові лінзи стали не так давно — років три-чотири тому. Жінки звертаються, коли прагнуть у собі радикальних змін. То починають із зачіски та кольору волосся, а зміни доповнюють кольором очей. Маю пацієнтку, яка приходить до мене  щопівроку  і  замовляє  лінзи іншого кольору.  Останнього разу ми підібрали їй лінзи  під колір волосся — помаранчевого відтінку.  Але таких сміливих мало.  Найпопулярніші кольори —  темно- коричневий та зелений. З такими очима жінки почувають себе впевненіше.  Рідше запитують блакитний.  Чоловіки, як правило, такими лінзами не цікавляться. За свою практику пам'ятаю лише один випадок, коли хлопець купував блакитні лінзи, бо хотів познайомитися із дівчиною і вразити її кольором очей. Це був син моєї подруги."

 

Зараз ви читаєте новину «Коричневі та зелені лінзи користуються найбільшою популярністю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути