понеділок, 07 листопада 2011 16:19

Газовані напої роблять підлітків агресивними

Газовані напої роблять підлітків агресивними

Американські дослідники виявили, що надмірна кількість випитої газованої води робить підлітків надто агресивними.

Дослідницька команда на чолі з Сарою Солнік із університету міста Вермонт, США, провели дослідження, до якого залучили школярів із міста Бостон. Вчені опитали 1,8 тисячі підлітків у віці від 14 до 18 років. Дослідників цікавила кількість випитої школярами газованої води протягом останнього тижня. Учасників запитували й про те, як часто вони проявляли агресію щодо ровесників протягом останнього року. Дослідники цікавились, чи мають підлітки з собою холодну або вогнепальну зброю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Агресія і незадоволення життям минають, якщо правильно спати і харчуватись

Виявилось, що підлітки, які п'ють більше двох банок газованої води на день, носять з собою зброю вдвічі частіше. Вони також часто панікують, сваряться з друзями та родиною. Діти, які вживають не більше двох банок на тиждень, ведуть себе стриманіше. За оцінками вчених, молоді любителі газованої води на 9-15 відсотків агресивніші своїх однолітків, які регулярно вживають свіжі соки, молоко та кефір.

- У газованих напоях є багато кофеїну і цукру, - каже дослідник Сара Солнік. - Ці компоненти  провокують агресію у підлітків. Але газовану воду не треба вважати найголовнішою причиною агресії, бо існує багато інших факторів. Зміна настрою в підлітковому віці — це природно.

Зараз ви читаєте новину «Газовані напої роблять підлітків агресивними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути