четвер, 20 грудня 2012 09:40

Щоб посередньо жити у США, треба заробляти $50 тисяч на рік

Щоб посередньо жити у США, треба заробляти $50 тисяч на рік
Фото: workinusa.ru

Американка українського походження Люба Петрушів не радить переїжджати в США, бо "життя там не таке легке, як показують у фільмах".

Про це вона розповіла в інтерв'ю Gazeta.ua.

"В Америці не так все класно, як здається. Звичайно, як маєш гроші - живеш найкраще в світі. А от коли є лише страховку, то життя так собі. Наприклад, захворієш і не можеш працювати - хто життя буде оплачувати? Це тільки американським пенсіонерам нічого перейматися. Вони мають державну страховку, яка ні від чого не залежить. Також те покоління немає так багато кредитів, тому зараз живуть у своє задоволення, вішаючи на шию фотоапарат і подорожуючи світом", - зауважує жінка.

Щоб жити посередньо в США, на рік треба заробляти $50 тис.

"З цієї суми 15-20 тисяч йде на податки. А ще треба кредити заплатити. Правда, відсотки в нас менші, ніж у вас - 6-7% річних. Зрештою із 50-ти тисяч залишається 20. А ціни такі, як у вас майже. Тільки бензин удвічі дешевший. Але американці багато їздять. Наприклад, від будинку на роботу по сто кілометрів на день. Тому американці не так багато подорожують. До Європи майже не їздять, бо квиток у три тисячі доларів для них забагато. Та ще іншу мову знати, бо не всі в Європі англійською говорять. Моя племінниця цього року поїхала в Африку і це унікально. Американці далі Флориди не їдуть", - каже Люба.

Жінка дивується, коли чує, як старше покоління виїжджає з України.

"Недавно була в гостях в друзів на Львівщині, а їхні знайомі виграли грін-карту. Жінка бухгалтер, а чоловік лікар. Обом по 50. Питаю: "А ви хоч англійську мову розумієте?". А вони відповідають: "Навіщо? Ми ж будемо з українцями спілкуватися". Я так і не зрозуміла, чому вони професійні люди, маючи гарну хату, їдуть в Америку? Певно, обдивилися телевізора. Я би краще жила тут в селі, ніж в Америці прибирала підлоги. Бо кращої роботи для українця, ніж працювати вантажником в супермаркеті чи прибирати в когось вдома - не знайти. Тим більше без знання мови", - підкреслила жінка.

Зараз ви читаєте новину «Щоб посередньо жити у США, треба заробляти $50 тисяч на рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути