понеділок, 01 квітня 2013 12:30

Контрабанда горілки і цигарок до Польщі приносить до $1 тисячі на місяць

Контрабанда горілки і цигарок до Польщі приносить до $1 тисячі на місяць
Українці досі продовжують возити в Польщу горілку та сигарети. Фото: glavred.info

Українці продовжують успішно заробляти на контрабанді цигарок і горілки до Польщі.

Про це Gazeta.ua розповів Андрій зі Львівщини, який часто їздить по роботі у Польщу і Німеччину.

"Українці досі продовжують возити у Польщу горілку і цигарки, - каже Андрій. - Наші цигарки в основному купують поляки. Німці не хочуть брати. Кажуть, вони хімічні. Після них дере в горлі й болять бронхи. Горілку нашу і в Польщі, і в Німеччині люблять. За 3 євро у Берліні продають "пальонку". Нею можна отруїтися. Та, що по 8 євро, краща, але її ніхто не купує, бо є дешеві та якісні віскі і текіла. Я горілку беру по 28 гривень, а полякам продаю по 40 за пляшку. За раз веземо до 10 пляшок на двох. Якщо більше, на митниці знайдуть і заберуть".

На продажу горілки і цигарок у Польщі в основному заробляють ті, хто живе у 30-кілометровій зоні від кордону.

"Торгувати в Польщі мають змогу тисячі українців з Львівської і Волинської областей, які живуть у селах до 30 кілометрів від кордону. Вони мають картки малого прикордонного руху, що дозволяють їздити до Польщі без візи", - розповів Андрій.

За його словами, останні два роки бізнес став менш прибутковим.

"Раніше українці мали багато хованок для контрабандного товару. Цигарки ховали у дверцятах автомобіля, під бампером. Але тепер туди ніхто вже не кладе товар, бо митники часто ті схованки перевіряють. На собі багато теж не пронесеш. У грудні на митниці побачив знайому. Думав, у неї проблеми зі здоров'ям, бо ноги були, як колоди. Коли вона посковзнулась і впала, без допомоги чоловіка не могла підвестися. Тоді я зрозумів, що вона навколо ніг обмотала скетчем пляшки з горілкою, а зверху одягла три пари теплих панчох. Якщо вдягти довге пальто чи дублянку, прикордонники можуть не помітити і пропустять. Влітку такі фокуси не пройдуть", - сказав Андрій.

Авто, яке возить у Польщу товар, польські митники швидко вираховують.

"Тих, хто за місяць 10 разів побував у Польщі, називають "човниками". Їхні машини обов'язково ретельно перевіряють - обстежують дно автомобіля, заглядають під бампер, колеса і сидіння. Якщо водій чи пасажири викликали у митника підозру, авто можуть відправити на сканер. За одну ходку заробляють по 60-80 доларів. Українські цигарки поляки купують блоками, бо утричі дешевші за їхні. Раніше бізнес ішов краще, бо можна було везти через кордон 10 пачок. Тепер більше двох легально не перевезеш", - зазначив Андрій.

Назад порожніми ніхто не повертається.

"Люди закуповуються у Польщі м'ясом, сосисками, фруктами і овочами. Головне товар перевезти через кордон. Там на першій парковці стоять буси і вантажівки, які скуповують польські продукти. На кілограмі м'яса можна вторгувати 10-12 гривень гривень. На зворотній контрабанді можна заробити ще 30-40 доларів", - зізнається Андрій.

Зараз ви читаєте новину «Контрабанда горілки і цигарок до Польщі приносить до $1 тисячі на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути