Ексклюзиви
середа, 07 грудня 2011 14:50

Як уникнути штрафів за перевищення швидкості

Як уникнути штрафів за перевищення швидкості

У магазинах побутової техніки та автотоварів кількість радар-детекторів цьогоріч збільшилась утричі. Ціни на них стали нижчими. Раніше пристрої пропонували за ціною від 700 грн, зараз - від 400 грн.

Радар-детектор призначений для фіксації радіохвиль, які випромінюють радари інспекторів ДАІ. Як тільки пристрій виявляє сигнал радару, то одразу починає пищати. Радар-детектор кріпиться присосками до лобового скла автомобіля. Живиться від мережі машини.

Як правильно обрати радар-детектор, розповідає продавець одного зі столичних магазинів автомобільної електроніки Дмитро Глуцький.

Перед купівлею радара-детектора потрібно впевнитися, що він не заборонений законодавством України й немає функцій, які перешкоджають співробітникам ДАІ визначати швидкість автомобіля.

Крім радарів-детекторів на базарах та деяких сайтах у інтернеті продаються антирадари, вони не лише фіксують сигнали радарів міліції, а ще й перешкоджають їм. Після цього техніка "даішників" просто не показує швидкості. Антирадари заборонені в Україні, тому працівники ДАІ мають право вилучити такий пристрій й виписати штраф щонайменше на 600 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно підібрати омивач скла

Потрібно звертати увагу на діапазон, у якому працюють радар-детектори.

Інспектори користуються пристроями для визначення швидкості руху "Беркут", "Сокіл", "Іскра-1", "Радіс", "Рапіра". Усі вони радіолокаційні. Їх побачить і найдешевший радар-детектор. Проте "Візир", що крім визначення швидкості, ще й фотографує порушника, зафіксує радар-детектор, який працює у діапазоні "К". Пристрої, що не працюють у цьому діапазоні, не варто купувати, бо "Візирів" із кожним місяцем на дорогах стає більше.

Кут дії радара-детектора має становити не менше як 180 градусів, відстань визначення радару не менше 300 метрів.

Це найважливіші характеристики, широкий кут дії дозволяє виявляти правоохоронців за крутими поворотами. Щодо відстані визначення радару, то чим дорожчий пристрій, тим на довшій відстані він визначає "даішників". Наприклад, "Візир" вимірює швидкість на максимальній відстані 400 метрів, номер автомобіля визначає на відстані 80 метрів. Тобто потрібно обирати такий, щоб визначав міліцейські радари щонайменше за 500 метрів.

Однак варто пам'ятати, що навіть дорогий радар-детектор не допоможе тим, хто систематично перевищує швидкість на 60-80 кілометрів на годину, водій не встигне зменшити швидкість до тієї зони, де діє радар інспектора. Для водіїв, що перевищують швидкість на 5-20 кілометрів на годину навіть найдешевший пристрій стане у пригоді.

Лазерні радари "Трукам", які почали встановлювати із минулого року, жоден радар-детектор не побачить.

Зараз ви читаєте новину «Як уникнути штрафів за перевищення швидкості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути