середа, 31 жовтня 2012 13:35

"Ви мені набридли. Я вас звільняю," — діти олігархів грублять приватним учителям

Автор: фото: bukinfo.com.ua
 

35-річна Марія кілька років працює приватним вчителем англійської мови в родині олігархів у Пущі-Водиці. Розповідає, що дітям багатіїв бракує батьківської уваги і родинного спілкування. Свою відсутність батьки компенсують дорогими подарунками. Діти стали розбалувані і злі.

"Я можу порівняти спілкування з людьми такого високого класу за кордоном — вони дуже прості, - розповідає Марія. - Господарі, в яких працюєш в Англії, можуть зробити тобі каву. Ніколи не виявляли й тіні зверхності тільки тому, що у них вищий соціальний рівень чи тому, що на них працює студент. В Україні один принцип: я багатий, а ти ніхто. За кордоном працювала в кількох родинах. Я спочатку, коли була студенткою, тільки прибирала. Потім господиня сказала мені, що я надто розумна, щоб робити цю роботу, і запропонувала вчити дитину. У нас була домовленість — маю виконувати з дитиною домашнє завдання. Якщо треба було залишитися з дитиною вночі, про оплату домовлялися окремо. На день народження подарувала мені подорож в Париж, у неї є там квартира. Їхні діти — хлопчик і дівчинка — знали: якщо не привітаються з людиною, яка у них прибирає, батьки покарають фінансово - знімуть з них штраф. Щоб заробити гроші, аби погасити цей штраф перед батьками, малі ішли до сусідів і за платню сиділи з їхніми дітками.

Порівняти з дітьми банкірів, у яких я працювала в Україні, каже жінка, неможливо.

"На одну дитину українського багатія працюють близько десяти людей: два охоронці, які ходять з ними до школи, власний водій, вчителі музики і малювання, тренер зі спорту, гувернантка, няня, вчителька англійської, шеф-кухар, садівник. Ще є людина, яка лікує їхнього собаку, і гардеробниця, яка слідкує за одягом. Діти ставляться до інших людей як до речей. Не раз чула: "Ви мені надоїли — забирайтеся, ви мене дістали, я вас звільняю. На примху купили собаку. Загубили, коли гуляли. Ні в кого не виникло бажання навіть пошукати. Пропав, то й пропав. Нічого, купимо другу. Другу розгодували, як поросятко. Захотіли — голубів купили. Заїжджали в будинок іграшок після школи — могли скупитися за раз на 4 тисячі гривень. Два танки відрізняються по кольору, діти не можуть вирішити, який хочуть, і беруть обидва".

Діти олігархів - розвинуті. Їх світогляд, за словами Марії, розширюють часті подорожі і те, що можуть собі дозволити всі новинки техніки. Але ліниві і мають набуту зневагу до інших людей.

"Батьки, коли у них був вільний час, замість того, щоб просто посидіти на траві з дитиною і поспілкуватися віч-на-віч, їхали в якісь клуби, каталися на яхті, де ще було дуже багато людей і батьки розпорошували свою увагу на друзів-знайомих. Гості до них приходили рідко. Діти не відчували родинності. Хлопчик старший плакав, що він не може піти на побачення з дівчинкою тільки через те, що його завжди супроводжують охоронці. За ним слідом ходять постійно, це ж психологічно важко. Коли вони були на уроках в школі, під класом весь час сиділи двоє їхніх охоронців. Інші діти спочатку думали, що то шкільні сторожі, які приходять на певний тільки час, а потім почали здогадуватися".

Зараз ви читаєте новину «"Ви мені набридли. Я вас звільняю," — діти олігархів грублять приватним учителям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути