середа, 03 лютого 2010 10:39

ФСБ по-дитячому виправдовує своїх шпигунів

ФСБ по-дитячому виправдовує своїх шпигунів
У ФСБ Росії підтвердили затримання її співробітника на українській території.

Про це повідомили в центрі зв"язків з громадськістю ФСБ Росії.

Однак у центрі зазначили, що дії російської сторони носили характер відповіді та були продиктовані вербувальною активністю спецслужб України щодо російських громадян, що зросла.

Інцидент був викликаний тим, що громадянин України Руслан Пилипенко, відомий ФСБ як співробітник ГУ розвідки Міноборони України, з 2006 року активно займався діяльністю на шкоду інтересам безпеки Збройних сил Росії, заявили в ФСБ.

Його протиправні акції були виявлені і задокументовані органами ФСБ, зазначили в центрі.

29 жовтня 2009 року Пилипенко був затриманий у Тирасполі на російському військовому об"єкті при здійсненні шпигунських дій, повідомили в центрі.

У ході затримання у Пилипенка було виявлено і вилучено цифровий фотоапарат з електронними копіями документів, що мають гриф "секретно" і "абсолютно секретно", зміст яких складає державну таємницю РФ.

"Громадянин України зізнався й ініціативно заявив про готовність представити інформацію про інші розвідувальні акції й агентуру, задіяну в роботі проти Росії", - зазначили в центрі.

Пізніше Пилипенко запропонував співробітнику ФСБ РФ зустрітися 27 січня "для передачі відомостей, що нібито свідчать про наявність безпосередньої загрози безпеці російських військових об"єктів у Придністров"ї".

У центрі підкреслили, що ФСБ РФ проводить з"ясування обставин інциденту. При цьому у ФСБ здивовані тим, що "керівництво СБУ поспішило надати розголосу даному інциденту, оскільки зазвичай подібного роду ситуації врегульовуються по лінії взаємодії спецслужб".

За інформацією співрозмовника, у Москві в 2009 році було затримано громадянина України. У центрі зазначили, що йому були пред"явлені незаперечні задокументовані докази його розвідувальної діяльності на території Росії.

У ФСБ "категорично спростовують інформацію, розповсюджену СБУ, про нібито застосовані до громадянина України будь-які насильницькі дії або погрози", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «ФСБ по-дитячому виправдовує своїх шпигунів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути