вівторок, 01 вересня 2015 12:53

З'явилось фото Ігоря Гуменюка, за кілька хвилин до кидка гранати
6

Ігор Гуменюк з футболкою на голові за кілька хвилин до кидка гранати
Фото: Gazeta.ua

Затриманий у підозрі підриву гранати на вчорашньому мітингу під Верховною Радою в результаті якого загинули двоє бійців Національної гвардії України та десятки поранених Ігор Гуменюк, сфотографував себе за кілька хвилин до кидка гранати. Фото було опубліковано на його сторінці у Вконтакте о 13:53.

За попередньою інформацією, підозрюваний у підриві гранати приїхав до Києва не з однопартійцями (свободівцями), а перебував того дня в столиці по своїх справах.

За кілька хвилин до вибуху в соціальній мережі "ВКонтакте" Ігор опублікував своє фото в балаклаві на фоні правоохоронців з підписом "скотиняки". Загалом, в соцмережі переважають націоналістичні картинки та фото з вишколів. Особистих фотографій майже немає.

Співрозмовники, що знайомі з Гуменюком, стверджують, що хлопець є "патріотом", брав активну участь у Революції Гідності та гідно виконував свій обов'язок перед Батьківщиною на східному фронті.

"Ігор дотримується здорового способу життя, не курить, займається спортом. Під час Майдану разом з іншими кам'янчами боровся проти банди Януковича. Не втік, не сховався під час запеклих боїв на Грушевського. Далі – служба в батальйоні Січ, битви під Донецьким аеропортом та в інших гарячих точках", - резюмував знайомий Ігоря на правах анонімності.

В "Січі" вже відхрестились від підозрюваного у вибуху: "Боєць батальйону "Січ" Ігор Гуменюк перебував у процесі звільнення на підставі власноруч написаного рапорту про звільнення за власним бажанням", − йдеться у повідомленні підрозділу на сторінці у Facebook.

Бойовий товариш з батальйону "Січ" Василь Коружак характеризує затриманого, як спокійну та врівноважену людину:

"Спокійний, звичайний хлопець, що саме він зробив такий вчинок, я б не сказав. Якимось радикалізмом, закликами до повалення влади, чи третім Майданом не відзначався. Із "Січі" він мав намір звільнятись і переводитись в армію", - стверджує боєць АТО.

Також Василь Коружак додав, що Ігор не міг бути членом "Свободи", адже на час проходження служби в міліцейському батальйоні членство в будь-яких партія автоматично припиняється.

"Наше начальство – начальник київської міліції Терещук та міністр МВС Аваков. Жодна партія до нас ніякого стосунку немає, ми міліціонери міста Києва".

Адвоката до затриманого допустили у понеділок близько 19:30.

Медіаресурс "Кам'янець" 22 січня 2015 року озвучував позицію Ігоря Гуменюка щодо минулих подій на Майдані та перестороги за майбутнє

Зараз ви читаєте новину «З'явилось фото Ігоря Гуменюка, за кілька хвилин до кидка гранати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути