субота, 13 липня 2013 23:37

Журналісти за годину зробили біля півсотні записників хворим на діабет дітям
10

Фото: Фото: Микола Марченко

У Миргород прибула група журналістів різних видань. Для них організували всеукраїнський  прес-тур у санаторій "Березовий гай", де лікують дітей хворих на діабет. Це єдиний в Україні спеціалізований заклад по лікуванню цієї хвороби. У парковій зоні санаторію організували імпровізовану студію дизайну.

О 13.45 журналістів запрошують на майстер-клас з виготовлення сувенірних записників. На столах розкладені записники заводського виробництва та безліч картинок, висічок, листків кольорового паперу, блискучих смужок і візерунків різного формату. Майстер-клас проводить Олена Можвіло, професійний дизайнер із Києва. Пояснює,  в роботі використовуватимуть мистецтво  скрабукінга – виготовлення та прикрашання подарунку на основі записника.

За годину журналістів запрошують на екскурсію по території курорту. Ведуть в напрямку санаторію "Полтава".

Працівники оздоровниці пояснюють,  їх заклад приймає на лікування зокрема хворих після операції на серці й судинах. Співрацюють із клінікою Амосова. Є відділення для лікування хворих після операції на шлунку. Мають відділення по лікуванню захворювань органів опору й руху.

А санаторій "Хорол" - це санаторій матері й дитини по лікуванню захворювань травлення, є відділення гінекологічної патології та реабілітації й оздоровлення вагітних жінок. Із 2008 року також працює відділення для лікування хворих після радикальної терапії, тобто лікування хворих з онкопатологією.

"Наш курорт ванно-грязелікувальний. У нас своя вода. Торфогрязь також місцева. Добуваємо за 32 кілометри від Миргорода. Ця грязь позитивно діє при захворюваннях як шлунково-кишкового тракту, так і при захворюваннях органів опори й руху" – пояснює заступник генерального директора курорту з медичної частини Наталія Бутенко.

"А ця вода підходить для хворих цукровим діабетом?"- цікавиться хтось із присутніх.

"Так, дуже підходить. Гарно понижує цукор у крові, покращує обмінні процеси, має жовчогінну та мочогінну дію" – говорить лікарка.

"А із кількох років приймаєте?"- цікавиться журналістка.

"Із п'яти років. Діти у санаторії знаходяться із мамами"- відповідає.

Говорить, на базі всеукраїнського центру лікування дітей та підлітків, хворих на цукровий діабет, працює школа діабету. Ці заняття обов'язкові. На них вчать самоконтролю, тобто як реагувати на перші зміни цукру в крові, як доглядати за ногами.

"Ми більше 10 років вчилися у німецьких клініках, як вчити дітей та дорослих самоконтролю. А зараз уже німецькі фахівці  переймають наш досвід. У нас працює біля десяти лікарів-ендокринологів. Є й дитячі педіатри-ендокринологи, а є, котрі спеціалізуються на роботі з дорослими. У нас є 4 лабораторії: клінічна, біохімічна, імунологічна, бактеріологічна. Все , що робиться у світі в плані діагностики цукрового діабету, це все робиться і у нас," – каже Наталя Бутенко.

За півгодини присутніх просять повернутися  до санаторію "Березовий гай". Починають прес-брифінг присвячений темі об'єднання зусиль заради лікування та оздоровлення дітей хворих на цукровий діабет. Слово надають генеральному директору курорту "Миргород" Олександру Гавловському.

Каже,  курорт за рік повертає здоров'я 30 тисячам осіб. І в це число входять діти, котрі лікувалися й сьогодні лікуються на курорті.

"Для нас честь надати допомогу дітям, хворим на діабет, і сприяти тому, щоб жили вони нормальним життям. Програма, котру ми тут запровадили -  це частина ширшої програми, якою займається "Санофі", котра називається "Діабет - допоможемо разом". Ця програма спрямована на те, щоб допомогти і дітям, і дорослим жити краще із цією хворобою. Вона започаткована 4 роки тому і у її рамках уже багато чого зроблено. Ми відкрили 90 шкіл, де люди отримали знання, як їм можна краще жити із хворобою діабету, – пояснює присутнім генеральний директор компанії "Санофі" в Україні Жан Поль Шоєр.

/media/video/506749/1_506749.mp4

Після закінчення брифінгу журналістів та гостей запрошують на концерт у Палац культури курорту. В танцювальному залі їх чекають підлітки та їхні батьки. Всі номери концертної програми підготували діти хворі на цукровий діабет. Після концерту журналісти дарують їм власноруч виготовлені записники та пам'ятні сувеніри. Після закінченняурочистостей організатори запрошують всіх присутніх на фуршет.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти за годину зробили біля півсотні записників хворим на діабет дітям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути