понеділок, 22 квітня 2024 09:18

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ здатні захищати Часів Яр, але окупанти не припиняють штурм - ISW
5

Українські сили здатні захищати Часів Яр, окрім його східних околиць.

Окупантам вдалося закріпитись у районі Богданівки, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Нещодавно росіяни незначно просунулися на захід від Кремінної. Відеозапис з геолокацією від 19 квітня, показує, що російські війська трохи просунулися на схід від Ямполівки.

Російські війська наступають у напрямку Сіверська, але підтверджених успіхів у них немає.

Джерела окупантів кажуть, що українські сили контролюють тактичні висоти на півночі та північному заході від Богданівки, і що ситуація на лінії фронту в цьому районі складна.

21 квітня офіцер Національної гвардії України повідомив, що російським військам вдалося закріпитися у районі Богданівки, куди вони перекинули значну матеріальну частину та встановили добре підготовлені оборонні позиції. Росіяни можуть спробувати використати Богданівку, щоб оточити Часів Яр з півночі та захопити Іванівське, щоб загрожувати Часовому Яру з півдня.

Показали свіжі карти бойових дій
Фото: ISW
Показали свіжі карти бойових дій
Показали свіжі карти бойових дій
Показали свіжі карти бойових дій
Показали свіжі карти бойових дій

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка прокоментувала атаки росіян на Часів Яр

Українські військові повідомили, що російські війська не увійшли до самого Часового Яру, а представник українського Хортицького угруповання військ підполковник Назар Волошин вказав, що окупанти активно використовують бойові машини, авіацію та піхоту для наступу в Бахмутському напрямку.

Офіцер Національної гвардії України зазначив, що українські сили все ще можуть захищати сам Часів Яр, на відміну від його східних околиць, які "довгий час були безлюдними та непридатними для оборони", оскільки вони були "практично зруйновані рік тому".

Росіяни не повністю контролюють Іванівське та намагаються просунутися через низи на північ. Окупанти використовують плануючі бомби, артилерію та реактивні системи залпового вогню, перш ніж розпочати наземний наступ на Часів Яр, щоб створити сприятливі умови для штурму шляхом знищення українських укриттів та оборонних позицій.

Військове командування РФ серйозно ставиться до захоплення Часового Яру. Там успішно навчили мобілізованих, перекинули найбільш боєздатні підрозділи у напрямку Часового Яру і постійно формують резерви для заміни важких втрат.

Нещодавно російські війська трохи просунулися у східній частині Очеретиного. Відеозаписи з геолокацією, опубліковані 20 та 21 квітня, вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися у східній частині Очеретиного, а російські блогери також стверджували, що російські війська просунулися у південно-східній частині населеного пункту.

"Воєнкор" заявив, що російські війська проводять "оперативну паузу" біля яру Домаха на лінії Первомайське-Невельське, ймовірно, через "складні" українські мінні поля та дії українських безпілотників у цьому районі.

Російські війська незначно просунулися у районі кордону Донецької та Запорізької областей. Відеозапис з геолокацією, опублікований 20 квітня, показує, що російська піхота захопила будівлю на південь від Урожайного.

Раніше головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що ворог зосереджує зусилля для прориву нашої оборони західніше Бахмута, виходу до каналу Сіверський Донець - Донбас, захопленні Часового Яру і створенні умов для подальшого просування до Краматорської агломерації.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ здатні захищати Часів Яр, але окупанти не припиняють штурм - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути