четвер, 27 лютого 2014 04:10

Житомирянин отримав закордонний паспорт за 170 гривень
2

26 лютого заступник голови Житомирської обласної організації "Демократичний альянс" Іван Фурлет опівдні навідався до Державної міграційної служби (ДМС). Два роки чоловік добивався отримання закордонного паспорту без сплати необов'язкових платежів. Ініціював рух "Стоп свавіллю у паспортних столах". Врешті 26 лютого отримав документ, який діє з 23 квітня минулого року.

"Верховний Суд України остаточно визначив вартість закордонного паспорту в 170 гривень. Відповідним рішенням в грудні минулого року суд останньої інстанції в Україні підтвердив нашу правоту. Усе, що перевищує 170 гривень за оформлення паспорту - незаконні побори Державної міграційної служби України", - розповідає активіст.

Каже, що у рішенні від 05.06.2013 року суд підтвердив єдину законну вартість закордонного паспорта на суму 170 гривень. А у рішенні від 17.09.2013 року судді стали на бік ДМС, які безпідставно вимагають з громадян додаткові 87,15 гривень за невідомі платні послуги та 120 гривень за бланк паспорта, який є власністю держави.

"Раніше начальник ДМС в Житомирській області Нестерчук Сергій Іванович категорично відмовлявся виконувати постанову суду апелюючи це тим, що я досі не сплатив 207 гривень за невідомі послуги. Сьогодні Нестерчук також опирався, проте вже за декілька хвилин здався і віддав паспорт, при цьому наголошуючи, що я все-таки не сплатив належну суму", - веде далі Фурлет.

Прощаючись із чиновниками, активісти нагадали керівництву установи, що вони мають працювати у легальному полі і не перевищувати повноваження, вигадуючи схеми для незаконного заробітку.

"Після цього мені телефонували з державного підприємства "Документ" з номеру +380442308159. Питали, чи не збирається "Демальянс" руйнувати їхні центри надання послуг. Я пояснив, що ми боролися і боротимемось із корупцією і порушенням Законів. Тому вимагав, аби забрали свої манатки з ДМС і працювали чесно", - заявив Фурлет.

Зараз ви читаєте новину «Житомирянин отримав закордонний паспорт за 170 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути