пʼятниця, 16 вересня 2011 16:14

"Жінки у СІЗО не чули, як у Януковича кинули яйцем"

 

65-річна киянка Галина Швидка 24 серпня цього року зрізала стрічку з написом "від Віктора Януковича" з вінка, покладеного до пам'ятника Тарасу Шевченку. За це її затримали на 10 діб. Із СІЗО випустили на день раніше за зразкову поведінку. Там за її словами до неї ставилися із повагою.

„Завели мене в кімнату. Там огрядна жінка в білому халаті гумові рукавички натягує. Каже, щоб знімала штани й труси. Дівчата, з якими я потім у камері познайомилася, говорили, що їх тільки обшукали, а мене принизити хотіли. У мене всі нутрощі впали, так страшно стало. Я почала молитися Богу. Жінка побачила й питає: "За що вас?" Я розказала. То вона за голову взялася. Видно, за дверима той міліціонер теж почув. Бо як вийшла, почав до мене ввічливо звертатися й на "ви". Інші охоронці також Галиною Миколаївною називали й казали "ви", - розказала Швидка.

„Душ передбачений раз на кілька днів. Як хочеш частіше, треба казати. Я попросилася раз. Мені сказали почекати, бо вода холодна. Включили бойлер. Через півгодини прийшов охоронець і говорить: "Галино Миколаївно, вода для вас уже нагрілася". Я аж розцвіла, коли почула таке ввічливе звертання. Саме велике страшилище для мене була Лєна, яка 15 років відсиділа. Усе обличчя й тіло в шрамах, двох передніх зубів немає, очі вибалушені. Але ми почали говорити, й вона така нещасна жінка виявилася. Мені її більш за всіх жалко стало. Лєна – дев'ята дитина в сім'ї, голодувала, почала красти. Розказала, що 15 років відсиділа, бо бере вину на себе. Їй у тюрмі простіше жити, ніж на волі. Дуже через зовнішність комплексує. Мріє зробити пластичну операцію. Як зі мною прощалася, обіймала й плакала", - зазначила жінка й додала, що намагалась виховати сусідок.

„Мене цими дівчатами залякати хотіли, а вийшло, що я їх вчила. Читала їм книжки, газети, розповідала про Майдан, про 2004 рік, як у Януковича яйцем кинули, а він упав. Вони про таке не чули й не знали. Дякували Богу, що я попала з ними в камеру. Там поважають розумних і начитаних людей, які щось розказати можуть", - зауважила Швидка.

Прочитати детальніше як Галина Швидка 9 днів прожила в СІЗО можна у журналі "Країна" № 35 (88) за 16 вересня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"Жінки у СІЗО не чули, як у Януковича кинули яйцем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути