четвер, 31 жовтня 2013 13:00

Жителі Яремче самі просили місцеву владу відключити мобільний зв'язок

Жителі Яремче самі просили місцеву владу відключити мобільний зв'язок
Фото: horoshiyblog.livejournal.com

Міська рада міста Яремче, що на Івано-Франківщині, прийняла рішення про заборону мобільного зв'язку у межах міста. Таке рішення було прийняте через чисельні звернення громадян та скарги на проблеми зі здоров'ям. Зокрема жителів міста бентежила вишка мобільного оператора "Київстар", яка знаходилася у самому центрі міста біля місцевої лікарні -  наразі її демонтували у зв'язку з наказом міської ради.

"Таке рішення вже діє - це була ініціатива громадян, яку виконкомівська рада підтримала ще навесні. Оскільки міру впливу випромінення на здоров'я людей достеменно не визначено, люди не хочуть ризикувати, - пояснює заступник міського голови Яремче Надія Бандурка. - Та насправді зв'язок лише обмежено. Вишки МТС та Life знаходяться за межами міста, тому вони частково працюють. Дехто змінює оператора. Втім і ті громадяни, які живуть біля тих вишок, наполягають на тому щоб демонтували і їх."

За словами заступника, від заборони потерпають найбільше підприємства та установи. Принаймні, скаржаться на рішення міськради здебільшого юридичні особи, а люди стали більше користуватися стаціонарними телефонами.

"Особливих протестів немає - дзвонять лише з підприємств та баз відпочинку. Звісно, на туризм це вплине негативно - люди не вимикають телефони під час відпустки. А в когось діти живуть в інших регіонах. Та більшість людей виступило за відключення мережі. Ми вважаємо, що таке рішення несе більше експериментальний характер і найближчим часом питання буде вирішене якнайзручніше для всіх", - зазначила Надія Бандурка.

Зараз ви читаєте новину «Жителі Яремче самі просили місцеву владу відключити мобільний зв'язок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути