середа, 25 листопада 2015 18:48

Завтра Україну можуть обміняти на Сирію - військовий експерт

Завтра Україну можуть обміняти на Сирію - військовий експерт
Фото: cbc.ca

Колишній офіцер НАТО Ігор Козак припускає, що завтра, 26 листопада, президент Франції Франсуа Олланд спробує домовитися з Путіним про підтримку боротьби з ІДІЛ. Натомість Росія захоче поступок в питаннях визнання Криму та війни на Донбасі. Про це він написав на сайті Атлантичної ради, повідомляє "Український погляд".

Автор статті, незалежний канадський експерт з оборони та безпеки, зауважує, що Україна залишається єдиною реальною силою, яка стоїть між Росією і безпекою в Європі.

"Трагічні події в Парижі та інтенсивність боротьби Заходу проти ІДІЛ можуть вплинути і на російсько-український конфлікт. Захід, а особливо Франція, потребує співпраці Росії проти ІДІЛ і президента Сирії Башара Асада. Західні лідери просять Путіна домовитися за формулою, де Асад може бути усунений від влади, сподіваючись таким чином зупинити п'ятирічну громадянську війну в країні. Вони також закликають російських військових припинити напади на прозахідних сирійських повстанців. Путін може бути відкритим для розгляду цих варіантів і він очікуватиме щось натомість", - вважає Козак.

Цим "щось" можуть виявитися суттєві поступки в питанні України. Експерт вважає, що західні лідери усвідомлюють, що Путін не піде на поступки просто так. Тож Україну можуть використовувати як козир.

Півтора місяці тому експерт відвідав передові позиції українських військових на Донбасі та попереджав про загострення конфлікту.

Нагадаємо, французький філософ у Вашингтоні застеріг Європу від здачі інтересів України через Сирію.

Зараз ви читаєте новину «Завтра Україну можуть обміняти на Сирію - військовий експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути