четвер, 25 лютого 2016 17:38

Заступника голови Меджлісу можуть звинуватити в екстремізмі - адвокат

Заступника голови Меджлісу можуть звинуватити в екстремізмі - адвокат
За гратами Ахтем Чийгоз, ua.krymr.com

Адвокат Микола Полозов, який представляє інтереси заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза у "справі 26 лютого", не виключає, що з припиненням судового процесу, до звинувачень для Чийгоза можуть додати статтю про екстремізм. Про це Полозов повідомив на прес-конференції в Києві, пише видання Крим.Реалії.

"Цю зупинку суду я пов'язую і з позовом, який подала Поклонська про визнання Меджлісу екстремістською організацією. І я абсолютно не виключаю, що звинувачення Ахтему Чийгоз буде посилено, судячи з усього, статтями про екстремізм. Очевидно, що в будь-якому нормальному суді справа розсипалася б ще на стадії попереднього слідства, але тут ми бачимо, що свідомо накручуються нові склади злочину, справа фабрикується", – повідомив адвокат.

Він зазначив, що, швидше за все, на Ахтема Чийгоза може чекати найжорсткіше покарання з усіх підсудних у "справі 26 лютого".

"Справа сфабрикована недбало, брудно. Відрізняється навіть кількість постраждалих у матеріалах справи від обвинувального висновку, який підписувала Поклонська. У більшості потерпілих немає ніяких медичних довідок про те, що вони якось постраждали", – додав адвокат.

Нагадаємо, після анексії Криму Росією на півострові російські правоохоронці почали судити кримськотатарських активістів, які брали участь у мітингу 26 лютого 2014 року. За даними російського слідства, через тисняву двоє мітингувальників загинули, 79 осіб отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. У цій справі також проходить Ахтем Чийгоз, який вже більше року перебуває в СІЗО Сімферополя. Підсудні своєї провини не визнають і вважають цю справу політично мотивованою.

Зараз ви читаєте новину «Заступника голови Меджлісу можуть звинуватити в екстремізмі - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути