вівторок, 22 вересня 2009 10:59

Заступник мера Вишневого взяв не хабар, а $2,5 млн "на зберігання"

Заступник мера Вишневого взяв не хабар, а $2,5 млн "на зберігання"

Києво-Святошинський районний суд (під юрисдикцією якого перебуває місто Вишневе) визначився із запобіжним заходом заступнику мера Вишневого Володимиру Стужуку, який попався на хабарі в $2,5 млн.

Обвинувачений в хабарництві Стружук повинен провести майбутні два місяці в ув"язненні.

Як розповіло джерело в суді, декілька суддів, яким було розподілено справу Стужука, взяли самовідвід. Мабуть, річ у тому, що багато місцевих служителів Феміди отримали квартири якраз від вишневського міськвиконкому.

Обвинувачений в залі суду був бадьорий і виділяв оптимізм. Лінія його захисту збудована на тому, що він, мовляв, "взяв ці кошти під відповідальне зберігання".

До справи залучена службова характеристика, підписана мером Вишневого Анатолієм Гошко, в якій його перший зам охарактеризований як "працівник місцевого самоврядування, що неодноразово заохочувався грамотами і подяками".

Жителі Вишневого прибули до будівлі суду на двох автобусах, побоюючись м"якотілості Феміди. Містом ходять чутки, що голова міськради заветував нещодавнє рішення депутатів про повернення до старих тарифів на воду і водовідвід.

До речі, за КК України максимальне покарання для чиновника, який взяв хабар в особливо великих розмірах, - до 12 років позбавлення волі. І звичайно ж, позбавлення права обіймати певні посади.

"Газета по-київськи"

Зараз ви читаєте новину «Заступник мера Вишневого взяв не хабар, а $2,5 млн "на зберігання"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути