понеділок, 26 вересня 2016 21:32

Захист члена Вищої ради юстиції Гречковського заявляє про відсутність доказів провини

Захист члена Вищої ради юстиції Гречковського заявляє про відсутність доказів провини

Захист підозрюваного в шахрайстві члена Вищої ради юстиції Павла Гречковського заявляє, що слідство не має доказів його провини в інкримінованому злочині. Про це в інтерв'ю виданню "Юридична практика" сказав адвокат Гречковського Євген Солодко.

"Ніяких (доказів слідство не має). Адже для кваліфікації злочину мають бути дія, наслідки, причинно-наслідковий зв'язок, місце, час і спосіб здійснення і їх характерне поєднання - ситуація. Де це все? Де обґрунтованість підозри? Де конкретні дії Гречковського?" - обурився адвокат.

Також він зазначив, що немає жодних доказів порушення Гречковським присяги члена ВРЮ.

"Я слухав виступ заступника генпрокурора на засіданні Вищої ради юстиції. Вона заявляла про те, що Павло Гречковський порушив присягу члена ВРЮ. Ви мене вибачите, але я так і не зрозумів, у чому полягало порушення. Здається, ніхто в тому залі не зрозумів. Порушення присяги членом ВРЮ може відбутися тільки тоді, коли він виконує свої службові обов'язки, а те, що закидають Павлу, - це кримінальний злочин. Різниця в цих юридичних конструкціях очевидна", - зазначив він.

Адвокат також повідомив про те, 21 вересня до Гречковського у адвокатських справах приїхав глава ради адвокатів Київської області Петро Бойко й близько 12:05 йому вручили повістку про виклик на допит на 17:00 у підрозділ Генпрокуратури як підозрюваного.

"Звертаю увагу, що повістка була вручена о 12:05. У тексті ж підозри, зокрема, написано, що Гречковський підозрюється в тому, що 21 вересня приблизно о 12:30 він одержав повістку о 12:05, а зробив нібито злочин о 12:30 (уявіть рівень ідіотизму!)" - здивувався адвокат.

Захисник упевнений, що ситуація навколо Гречковського зумисне створена для його дискредитації. Його підозрюють в шахрайстві - спроби через посередника отримати 500 тис. доларів хабара.

Зараз ви читаєте новину «Захист члена Вищої ради юстиції Гречковського заявляє про відсутність доказів провини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути