четвер, 05 вересня 2013 22:22

Заробітчани в Польщі отримуватимуть допомогу з бюджету - Рада ратифікувала Угоду про соцзабезпечення

Заробітчани в Польщі отримуватимуть допомогу з бюджету - Рада ратифікувала Угоду про соцзабезпечення
Фото: vidia.org

Верховна Рада ратифікувала угоду між Україною та Польщею про соціальне забезпечення. За відповідне рішення проголосували 357 народних депутатів.

Дана Угода регулює, зокрема, питання страхових виплат з безробіття, допомогу при нещасних випадках на виробництві, інших виплат. Також Угода вирішує проблему українських репатріантів у Польщі, які переїхали туди на постійне проживання з 1997 по 2004 роки і не отримують пенсій за роботу в Україні, повідомляє, Glavcom.ua .

Угода між Україною та Польщею була укладена 18 травня 2012 року. Сейм Польщі ратифікував її в жовтні 2012 року.

Як йдеться у пояснювальній записці до документа , угода укладена з метою розвитку взаємного співробітництва у сфері соціального захисту населення та врегулювання питань соціального забезпечення громадян обох держав.

Документ надає право українцям, які легально працюють у Польщі отримувати допомогу з безробіття, нещасних випадків на виробництві, професійних захворювань і / або смерті з цих причин, безробіття ; пенсії за віком, по інвалідності, по причині втрати годувальника, за вислугу років відповідно до законодавства про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування;  допомога на поховання.

Виплата допомоги  та (або) пенсії, передбаченої Угодою, здійснюватиметься за рахунок коштів загальнообов'язкового державного соціального страхування та коштів на пенсійне забезпечення.

Додаткові витрати Пенсійного фонду України в разі набуття чинності Угоди можуть скласти орієнтовно 14,93 млн. грн. на рік.

Зараз ви читаєте новину «Заробітчани в Польщі отримуватимуть допомогу з бюджету - Рада ратифікувала Угоду про соцзабезпечення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути