четвер, 22 грудня 2016 17:10

Замість критикувати техніку, подаровану волонтерами і західними партнерами, мусимо зміцнювати оборону країни – Тетерук

Замість критикувати техніку, подаровану волонтерами і західними партнерами, мусимо зміцнювати оборону країни – Тетерук

Україна повинна фінансувати розробку і закупівлю сучасного озброєння, замість критикувати техніку, подаровану волонтерами і західними партнерами.

Про це заявив перший заступник голови фракції "Народний фронт", учасник АТО Андрій Тетерук, коментуючи публікації агентства Reuters про вразливості західних безпілотників та розроблених волонтерами артилерійських планшетів, які використовують у Збройних силах.

"Насамперед українська держава мусить фінансувати розробку й закупівлю сучасного озброєння - зокрема систем розвідки та зв'язку, захищених від російських засобів радіоелектронної боротьби. Тільки бюджетне фінансування і державний контроль забезпечать необхідну якість зброї, на рівні західних армій. Критикувати планшети і дрони, які нам подарували волонтери й американський уряд, - смішно. Мусимо їм дякувати й визнавати їхній внесок. Але сподіватися можна тільки на свою державу", - сказав Тетерук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На фінансування силового блоку виділять 5% ВВП, як і пропонував уряд Яценюка

У зв'язку з цим він звернув увагу на недостатність наявного державного фінансування на переозброєння армії.

"Яценюк сильно боровся за підвищення зарплати військовим. У 2016 році практично зірвано фінансування державного оборонного замовлення. Воєнні заводи стоять без оборотних коштів, загальмувалося виробництво. А ви питаєте, чому в наших артилеристів планшети заражені російськими вірусами? Парламент вп'яте провалив законопроект "Народного фронту" про фінансування оборони коштом спецконфіскації. От як американцям дарувати Україні сучасні, захищені безпілотники, якщо сама Україна вже рік не конфіскує гроші Януковича для закупівлі озброєнь?" - зауважив народний депутат.

Водночас він запевнив, що подарована недосконала техніка все ж істотно підсилила оборону на фронті.

"Професіонали давно знають про електронні вразливості, описані Reuters. Це новина лише для громадськості. Але запевняю вас: рік-півтора тому ці подаровані планшети і безпілотники були великим стрибком в озброєнні українських частин", - сказав Андрій Тетерук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада з ініціативи "Народного фронту" позбавила бізнес Клюєва мільярдних преференцій

"Коли Арсеній Яценюк прийняв державу навесні 2014 року, в наших артилеристів не було не те, що планшетів, - гармат і тягачів не вистачало! Прем'єр мусив насамперед знайти кошти на ремонт стволів, на пальне і шкарпетки. І при цьому ще й пенсії виплачувати! Спасибі волонтерам-програмістам, які швидко безкоштовно пристосували цивільні технології для управління вогнем. Які б не були застарілі західні безпілотники - а в ЗСУ до Євромайдану взагалі не було на озброєнні безпілотників, захищених-незахищених - ніяких не було. Тому зараз не може бути забагато фінансування на армію", - резюмував Тетерук.

Довідка: Андрій Тетерук - професійний військовий, пройшов шлях від командира взводу в Сухопутних військах та Внутрішніх військах МВС до начальника штабу миротворчої місії України в Косові. Під час АТО повернувся з цивільного бізнесу, створив батальйон особливого призначення "Миротворець". Полковник поліції.

Голова підкомітету з питань соціального і правового захисту військовослужбовців та членів їхніх сімей комітету з питань національної безпеки і оборони Верховної Ради. Член військової ради "Народного фронту".

Зараз ви читаєте новину «Замість критикувати техніку, подаровану волонтерами і західними партнерами, мусимо зміцнювати оборону країни – Тетерук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути