четвер, 16 жовтня 2014 15:42

Затриманим під Радою активістам можуть дати 8 років строгого режиму

Затриманим під Радою активістам можуть дати 8 років строгого режиму
Фото: Reuters

Міліціонери не пускають адвокатів до 10 активістів, які затримали біля Верховної Ради 14 жовтня. Cьогодні їх мають судити у Печерському районному суді, що на вулиці Гайцена 8. Біля суду зібрались родичі затриманих, але їх також до приміщення не спускають.

Серед затриманих – один із організаторів роти територіальної оборони "Троя" Євген Стемпковський, співробітник телеканалу "ТВІ", режисер "Х-Фактору" Сергій Прудко. Також один з затримних — неповнолітній.

"Більше доби невідомо, що з ними роблять в ізоляторах та РУВС. Є інформація, що з них фізичними методами вибивають зізнання в тому, що вони не робили. Цим 10 людям інкримінують колективне масове заворушення, яке строком від 5 до 8 років строго режиму. Слідчий не дає майже жодної інформації адвокатам, їх не допускають до перегляду відео, на якому нібито є докази їх вини", - каже активістка Катерина Стельмах.

Нагадаємо, 14 жовтня під час засідання Верховної Ради, невідомі здійснили спробу штурмом пробитись до парламенту. Спершу вони закидали міліціонерів петардами та димовими шашками. Після цього між ними трапились бійка.

Після закінчення сутичок під радою колона учасників акції протесту почала рухатися убік Майдану. В Маріїнському парку їх оточила група співробітників МВС і люди зеленій формі без розпізнавальних знаків. Міліціонери затримали 36 людей.

Пізніше радник глави МВС Антон Геращенко повідомив у своєму Facebook про затримання 50 людей.

Зараз ви читаєте новину «Затриманим під Радою активістам можуть дати 8 років строгого режиму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути