четвер, 14 травня 2015 20:25

За час протистояння на Донбасі зникли безвісті 1460 людей

За час протистояння на Донбасі зникли безвісті 1460 людей
Фото: www.rivnepost.rv.ua

Уповноважений Президента з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі, народний депутат Ірина Геращенко, попросила голову делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) в Україні Алана Ешліманна активізувати роботу Комітету на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

"Саме організація МКЧХ має бути долучена до питання пошуку та ідентифікації зниклих безвісти в конфлікті на Донбасі", - зазначила Геращенко, додавши, що на сьогодні в списках зниклих безвісти є щонайменше 1460 осіб і дуже важливо встановити їх долю.

Депутат підкреслила зацікавленість української сторони в тому, щоб Червоний Хрест був долучений до гуманітарних місій, які українська влада готова формувати і передавати на тимчасово окуповані території для підтримки нужденних, в соціальні та медичні установи.

"Ми хочемо, щоб ці вантажі справедливо і адресно роздавалися і тому виступаємо за залучення до цієї гуманітарної місії саме МКЧХ", - наголосила Геращенко.

Вона поінформувала, що наступна зустріч гуманітарної підгрупи тристоронньої контактної групи відбудеться у Мінську вже наступного тижня, дата зараз узгоджується. Головними питаннями порядку денного, що їх обговорять представники України, РФ та ОБСЄ, - обмін полоненими та гуманітарні вантажі.

У свою чергу, Ешліманн заявив про готовність МКЧХ сприяти в допомозі тим, хто потерпає від конфлікту і підкреслив аполітичний та незалежний статус своєї організації.

Зараз ви читаєте новину «За час протистояння на Донбасі зникли безвісті 1460 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути