середа, 26 вересня 2012 09:15

За "образу релігійних почуттів" у Росії саджатимуть на 5 років

За "образу релігійних почуттів" у Росії саджатимуть на 5 років
Фото: ridus.ru

26 вересня російські парламентарії збираються внести до Держдуми законопроект, що пропонує посилити санкції за блюзнірство над та образу релігійних почуттів. Повна назва документа сформульовано таким чином: "Про внесення змін до Кримінального кодексу РФ і окремі законодавчі акти з метою протидії образи релігійних переконань і почуттів громадян, нарузі над об'єктами і предметами релігійного вшанування (паломництва), місць релігійних обрядів та церемоній".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії за інтернет-піратство саджатимуть до тюрми

Депутати запропонують введення кримінального покарання "за образу релігійних почуттів і переконань", і встановлять великі штрафи "за осквернення об'єктів релігійного культу". Зокрема пропонується доповнити Кримінальний кодекс новою статтею під номером 243.1 - "Образа релігійних переконань і почуттів громадян і осквернення релігійних місць".

Перша частина даної статті встановлює покарання за "публічну образу, приниження богослужінь, інших релігійних обрядів та церемоній релігійних об'єднань, які сповідують релігії, що складають невід'ємну частину історичної спадщини народів Росії, а також публічна образа релігійних переконань і почуттів громадян". Покарання, яке пропонує законодавець за ці злочини, - 3 роки позбавлення волі, штраф у розмірі до 300 тисяч рублів або обов'язкові роботи на строк до 200 годин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За заперечення Голодомору саджатимуть до в"язниці

У другій частині цієї статті йдеться про "осквернення та руйнування об'єктів і предметів релігійного шанування, в тому числі місць здійснення релігійних обрядів і паломництва". Санкція за частиною другою - до 5 років позбавлення волі, штраф до 500 тисяч рублів або 400 годин обов'язкових робіт, повідомляють "Ведомости".

Ряд нових норм з'явиться і в КпАП. Зокрема, очікується, що депутати запропонують встановити штраф до 50 тисяч рублів за "публічне осквернення релігійної та богослужбової літератури, знаків, емблем і символіки". Напередодні парламентарі на загальному голосуванні прийняли заяву "Про захист релігійних почуттів", а представники РПЦ закликали прийняти новий закон, в якому будуть однозначно сформульовані санкції за "всі подібні злочини".

Зараз ви читаєте новину «За "образу релігійних почуттів" у Росії саджатимуть на 5 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути