четвер, 29 травня 2014 15:42

За мир та спокій в Україні молилися 30-ма мовами
10

Наймасовішу молитву за Україну організовувала народна співачка України Руслана Лижичко разом зі своїми друзями. Помолитися за мир та єдність у державі вона закликала напередодні президентських виборів в Україні, 24 травня. Для цього обрала одну із найвищих карпатських вершин – гору Хом'як у Надвірнянському районі Івано-Франківської області.

Спільний молебень читали понад 100 священників різних конфесій. По закінченню 30-хвилинної молитви виступали 4 зведених хори. Таким чином українці виступили проти війни і кровопролиття. 24 травня щонайменше мільйон людей по всьому світу молились одночасно за Україну, мир і спокій. Спільна молитва прозвучала 30-ма мовами світу.

"Ми склали цю молитву самі з волонтерами та священиками різних конфесій, щоб вона була міжконфесійною, - зазначила Руслана Лижичко. - Ми обрали гору Хом'як, бо є місця, де ти ближче до неба. Є слова, що мають велику силу. Там, на висоті в півтори тисячі метрів над рівнем моря, стоїть 4-метрова статуя Божої Матері. Це енергетично сильне місце. Молитва має принести результат".

Молитва об'єднала священиків різних храмів, людей різних країн та континентів в Європі, Північній та Південній Америці. Міжнародна трансляція відбулась на телебаченні та он-лайн в інтернеті. Молилися й ті, хто не мав можливості бути у храмі. Молитву об'єднав флеш-моб.

Руслана та вісім зведених хорів — 140 людей - в Карпатах на спільній молитві

виконали гімн України, що поєднав 12 мов світу. Виконували його символічно на вершині горі. Організатори закликали закласти традицію - щороку збиратись на молитву за Україну, мир і спокій. Кожного разу підійматися ще вище. І щоб парафіян збиралося ще більше.

Молитва об'єднала символічно чотири сторони світу: на півночі у Чернігові, на півдні у Маріуполі, на сході у Донецьку, на заході у Карпатах і у центрі - в Києві, Каневі.

У найвищому місці молитва відбулась в Карпатах на висоті 1600 метрів на вершині гори Хом'як у підніжжі Пресвятої Богородиці. Люди одягнули вишиванки, у руках тримали вервиці. Жінки плакали. Дехто на молитві привів зі собою дітей. Тут побудували велику сцену, щоб розмістити 140 хористів, 8 зведених хорів та понад 50-ти священиків. Тисячі людей піднялись сюди для молитви. Звідси відбувалась міжнародна трансляція. Всі міста всіх країн були на прямому зв'язку з Русланою - ведучою події.

Молитва проходила одночасно в Харкові, Дніпропетровську, Львові, Лондоні, Варшаві, Брюсcелі, Парижі, Мюнхені, Відні, Стокгольмі. Молитву підхопили громади у Нью-Йорку, Курітіба, Монреалі, Клівленді, Отаві, Детройді. За Україну, мир і спокій молились весь день по всьому світі.

Карпатські довгожителі, яким було за вісімдесят, піднялись на вершину і на колінах молились. Одночасно десятки людей зібрались на молитву у Донецьку, незважаючи на побиття та погрози.

"Священик, який прочитав молитву за Україну у найбільш гарячому регіоні, заслуговує на Нобелевську премію Миру. Це загрожувало його життю, - зазначила Руслана Лижичко".

У Лондоні священики молились під сильною зливою, яка припинилась лише на час молитви. В Харкові всі, хто молились, мали на плечах жовто-блакитні хустки. До Харкова приїхали на молитву люди з Донецька та Луганська.

У Чернігові діти розвісили понад 100 паперових голубів, яких зробили самі. Молоді матері з дітьми намалювали малюнки проти війни, за мир і єдність.

У Львові у той час молилися у Святопокровському кафедральному соборі на вул. Грушевського, 2, у Латинському катедральному соборі на пл. Ринок, 24, та в

Архікатедральному соборі Святого Юра на пл. Святого Юра, 5.

Зараз ви читаєте новину «За мир та спокій в Україні молилися 30-ма мовами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути