четвер, 21 червня 2012 21:36

З Леонідом Талалаєм попрощалися родичі та друзі

Сьогодні, 21 червня, в крематорії на Байковому цвинтарі прощалися з поетом Леонідом Талалаєм.

Зібралося близько сотні людей. Були Володимир Яворівський, Михайло Слабошпицький, Віктор Баранов, Дмитро Іванов, Сергій Пантюк, Любов Голота і Лесь Танюк.

"Леонід Талалай був глибоким і талановитим ліриком. Його поезії були чистими, як сльоза. У віршах він умів поєднувати простоту викладу та глибину образу. Те, що іншим діставалося великою працею, йому давалося легко. Адже він отримав свій талант від Бога. Певний, що земля довго готувала і філігранила його талант", - сказав кореспонденту Gazeta.ua письменник Борис Білаш.

"Ми ще не оцінили його значення, як поета. Це визнання попереду", - додав він.

На похоронах була вдова Леоніда Талалая Тетяни Винник, його перша дружина Раїса Харитонова та прийомна донька Соломія. Вони стояли біля труни. В руках тримали запалені свічки.

"Якби не такий фінал, то можна було б сказати, що Леонід Талалай прожив щасливе життя. Він жив як справжній поет: любив подорожувати, рибалити, ніколи не ставив гроші на перше місце. Статки мав малі. Казав: "За все треба платити. За свою свободу плачу нестатками". Останні роки йому допомагали друзі. Від грошей не відмовлявся. Казав: "Спасибі. Відтанцюю", - розповів директор видавництва "Ярославів Вал" Михайло Слабошпицький.

"В останні роки його поезії стали брутальними і страшно гіркими, як саме життя. Його остання добірка в "Літературній Україні" вийшла потойбічною. Здавалося, що він у тих віршах прощався. Всі, хто їх читав, говорили про якесь погане передчуття", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «З Леонідом Талалаєм попрощалися родичі та друзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути