субота, 20 лютого 2016 16:13

З березня тарифи на електроенергію стануть вищими

З березня тарифи на електроенергію стануть вищими
фото: dumskaya.net

В Україні з 1 березня знову піднімуть тарифи на електроенергію. Це стане третім етапом поступового підвищення тарифів, повідомляє Україна комунальна.

З 1-го березня по 31 серпня 2016 року міські споживачі, якої споживатимуть до 100 кВт-годин на місяць, сплачуватимуть по 57 копійок за кВт-годину. Нині ж вони платять по 45,6 коп.

За обсяг, спожитий понад 100 кВт-годин і до 600-т, тариф зросте до з 78,9 до 99 копійок, За обсяг, який перевищує 600 кВт-год на місяць, платити доведеться по 1,56 грн за кВт-годину, при теперішньому тарифі в 1,479 грн.

Для громадян, які проживають у сільській місцевості діятимуть такі ж тарифи, як і для мешканців міста, але мінімальний обсяг споживання для них, як і тепер, буде на 50 кВт-год більше – 150 кВт-год на місяць за ціною по 57 копійок за кВт-годину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна експортуватиме електроенергію до сусідів із березня

У разі ж, якщо помешкання обладнане електричною опалювальною установкою у встановленому порядку, тобто, за процедурою і за згодою енергопостачальної компанії (обов'язково треба замовляти проект), там протягом опалювального сезону діятимуть наступні тарифи:

з 1 березня по 30 квітня 2016 року за обсяг, спожитий до 3600 кВт-год на місяць, тариф становитиме 57 коп, в той час, як зараз він становить 45,6 коп. За обсяг, спожитий понад 3600 кВт-год на місяць – по 1,56 грн, а нині - 1,479 грн.

Такі ж тарифи (57 коп і 1,56 грн) діятимуть і для споживачів, які проживають в не газифікованих багатоквартирних будинках і де відсутні чи не функціонують системи централізованого теплопостачання (в тому числі й у сільській місцевості).

Наступне підвищення заплановано на 1 вересня 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «З березня тарифи на електроенергію стануть вищими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути