четвер, 28 лютого 2013 04:16

Японку визнано найстарішою мешканкою Землі

Японку визнано найстарішою мешканкою Землі
Фото: newsfiber.com

Піддана Японії Мисао Оокава отримала звання "найстаріша мешканка планети" за Книгою рекордів Гіннесса.

Бабуся, якій 114 років, проживає в будинку престарілих в Осаці. Японці надіслали сертифікат, що засвідчує її новий статус. Документ став подарунком на день народження - 5 березня Окава буде 115.

Вона народилася в 1898 році і вийшла заміж в 1919-му. У неї троє дітей, четверо онуків і шестеро правнуків. За інформацією японських ЗМІ, Окава жодного разу серйозно не хворіла.

Найстарішим чоловіком у світі раніше визнали 115-річного Дзіроемона Кімура - також підданого Японії.

Відзначимо, напевно збирачам рекордів нічого не відомо про українку Катерину Козак, інакше доля сертифіката Книги Гіннеса могла б скластися інакше. 13 лютого найстаріша жителька України Козак зазначила 116-річчя. У 2012 році представник Книги рекордів України Микола Зелінський офіційно вручив довгожительці диплом, який засвідчує, що вона найстаріша жінка на Україні.

На постійні питання про власні секрети довголіття Катерина лише віджартовується: "Такt важка життя було, що навіть смерть мене боїться". До 100-річчя ювілярці побудували невеликий будиночок, поруч з господарством 84-річної племінниці та її 86-річного чоловіка. Це перше власне житло Катерини Козак.

Раніше офіційним рекордсменом-довгожителем на Україні вважали Григорія Нестора, жителя села Старий Яричів на Львівщині, який помер в 2007 році в 116-річному віці.

Зараз ви читаєте новину «Японку визнано найстарішою мешканкою Землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути