Ексклюзиви
середа, 21 серпня 2013 16:17

"Я б порадив поставити розп'яття у іншому місці" - архієпископ про хрест в Умані

"Я б порадив поставити розп'яття у іншому місці" - архієпископ про хрест в Умані
Фото: gazeta.ua

Архієпископ Уманський і Звенигородський засуджує людей, які встановили хрест над ставком, біля якого паломники-хасиди проводять свої обряди. Про це він розповів кореспонденту Gazeta.ua.

Православний хрест із розп'яттям Ісуса Христа два місяці тому встановила Рада громадських організацій. Його освятили настоятель Святопокровського храму УПЦ МП отець Андрій та настоятель собору Святої Богородиці Української греко-католицької церкви отець Дмитро Балей. Два тижні тому до міської влади звернулась єврейська громада з проханням перенести хрест. Вони побоюються, що православний релігійний символ, встановлений в районі паломництва, може призвести до конфліктів між місцевими та євреями.

"Я не брав участі в освяченні хреста, мене не запросили. Більше того, до мене не звертались за благословенням чи порадою. Якби запитали, я б порадив поставити розп'яття у іншому місці. Хрест має об'єднувати, а не ставати причиною сварок. Зазвичай хрести ставлять біля в'їзду до міста, на роздоріжжі або в пам'ять про щось. Ставок біля єврейської синагоги не є пам'ятним місцем. Хрест має стояти в доступному для людей місці, а не на скелі, куди важко дістатись. Я переконаний, що цим людям, що його встановили варто дослухатись до порад міської влади і перенести його в інше місце", - говорить владика Пантелеймон.

Кілька днів тому невідомі розмалювали розп'яття словами на івриті. Після цього міліція встановила веб-камеру, щоб постійно спостерігати за тим, що відбувається біля хреста.

Зараз ви читаєте новину «"Я б порадив поставити розп'яття у іншому місці" - архієпископ про хрест в Умані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути