пʼятниця, 17 квітня 2009 19:49

Wizz Air закрила рейси Київ-Львів і Львів-Лондон

Wizz Air закрила рейси Київ-Львів і Львів-Лондон

ТОВ "Авіалінії "Wizz Air Україна" (Київ), дочірня структура угорського низькобюджетного перевізника Wizz Air, має намір в травні 2009 року закрити рейси Київ-Льві і Львів-Лондон.

Як повідомляється в прес-релізі компанії в п"ятницю, рейс до Лондона буде закритий з 1 травня, а до Києва - з 11 травня.

Авіакомпанія пояснює відміну рейсів недостатньою завантаженістю напряму Київ-Львів. Відміна рейса до Лондона викликана зміною ротації авіапарку у зв"язку з відміною київського рейса.

"На сьогоднішній день ті авіакомпанії, які працюють на маршруті Львів-Київ, фактично задовольняють існуючий попит... Переглянути свої плани нас змусили високі збори аеропортів і недостатнє підтвердження того, що даний аеропорт хоче і здатний сприяти нашому потенційному зростанню. Важливо розуміти, що збори у Львові майже такі ж, як в "Борисполі", а ринок тут, поза сумнівом, менший", - приводяться в прес-релізі слова члена ради директорів "Wizz Air Україна" Наталії Казмер.

У той же час авіакомпанія має намір з 13 червня збільшити частоту рейсів на ряду внутрішніх і міжнародних напрямів. Так, на маршруті Київ-Сімферополь кількість рейсів збільшиться з 7 в тиждень до 14, на маршруті Львів-Сімферополь - до двох на тиждень, на маршруті Київ-Катовіце - з трьох до чотирьох в тиждень, Київ-Дортмунд - з трьох до шести на тиждень. На рейсі Киев-Анталія, що відкривається з 14 травня, з 13 червня частота буде збільшена з трьох рейсів в тиждень до семи.

"Wizz Air Україна" також повідомляє, що мінімальна ціна квитків на внутрішні і міжнародні рейси складає 179 грн, тоді як минулого року вона складала менше 100 грн.

Раніше "Wizz Air Україна" заявляла про плани відкрити в 2009 році ряд міжнародних рейсів, зокрема по маршруту Сімферополь - Москва, а також в Шарлеруа (50 км. від Брюсселя), Ейндховен (Нідерланди), до Бергамо (Італія) і Риму.

Як повідомлялося, "Wizz Air Україна" за підсумками шести місяців роботи - з 11 липня 2008 року по 11 січня 2009 року - перевезла 135 тис. пасажирів.

На сьогоднішній день флот української "дочки" угорської компанії складається з двох літаків Airbus A320, отримання третього планується в 2009 році.

За матеріалом Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Wizz Air закрила рейси Київ-Львів і Львів-Лондон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути