четвер, 01 жовтня 2015 16:57

ВРЮ звільняє першого суддю, який відкривав справи проти майданівців

ВРЮ звільняє першого суддю, який відкривав справи проти майданівців

У четвер в Києві Вища рада юстиції прийняла рішення звільнити дніпропетровського суддю Миколу Бібіка, повідомляє Громадське радіо.

Це відомий суддя Бабушкінського районного суду Дніпропетровська, який виголошував незаконні рішення по арештах майданівців у 2014 році.

За даними Тимчасової слідчої комісії, Бібік порушив присягу, проти нього порушено кримінальне впровадження, наразі він знаходиться в розшуку МВС.  Там зазначена дата зникнення 10 березня 2015, тобто пройшло більше, ніж півроку.

"Висновок ТСК стосовно  Бібіка підтверджений і, після ретельно вивчення обставин, Вища рада юстиції дійшла до висновку про необхідність підтримання цього подання і направила президенту подання на звільнення.

Абсолютно такі самі висновки будуть прийняті Вищою радою юстиції стосовно суддів, які порушують закон і надалі, тобто змінився підхід до того, як оцінюються рішення суддів, і цей підхід змінено відповідно до законодавства", — сказав голова ВРЮ Ігор Бенедисюк.

Правозахисник Віталій Погосян розповів виданню, що "це рішення більше важливо для інформаційного простору. Що судді, які ухвалювали незаконні рішення, все таки покарані, їх відсторонили від суддівства і вони більше не будуть лагодити правосуддя". 

Зараз ви читаєте новину «ВРЮ звільняє першого суддю, який відкривав справи проти майданівців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути