вівторок, 20 жовтня 2009 16:30

Вперше захворіла грипом американська свиня

Вперше захворіла грипом американська свиня

У США підтвердився перший випадок зараження свині свинячим грипом А/H1N1. Про це повідомляє Reuters з посиланням на міністерство сільського господарства. Вірус був виявлений в крові свині на сільськогосподарській ярмарці штату Міннесота. Раніше в цьому штаті на грип H1N1 захворіли чотири підлітки.

Міністр сільського господарства США Том Вілсак запевнив, що вірус свинячого грипу не передається через м"ясо: "Люди не можуть заразитися грипом, якщо будуть їсти свинину чи продукти зі свинини. Свинина для споживання безпечна".

Міністерство сільського господарства США також попередило, що знахідка аж ніяк не означає, що поголів"я комерційних свиней, вирощених на забій, заражене. Демонстраційні свині, привезені на виставку, і комерційна худоба - дві не пов"язані між собою частини індустрії. Разом ці свині зазвичай не знаходяться.

Свиню привезли на сільськогосподарську виставку

У квітні поточного року вірус грипу А/H1N1 почав свій хід по світу з Мексики та Сполучених Штатів. Побоюючись вірусу, Росія практично відразу обмежила імпорт будь-якого м"яса та м"ясних продуктів з країн з високим поширенням нового вірусу. Однак з 15 жовтня Росія зняла всі обмеження на імпорт свинини: ризик ввезення вірусу в країну з інфікованими продуктами харчування "зневажливо малий".

За матеріалом: NEWS. Ru

Зараз ви читаєте новину «Вперше захворіла грипом американська свиня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути