субота, 20 вересня 2014 17:48

Вражаючий "мегамарш вишиванок" пройшовся вулицями Києва
32

Фото: Ельдар Сарахман

Учотирнадцяте відбувся у Києві "Мегамарш у вишиванках". Студенти, молодь, люди середнього та похилого віку знову одягли вишиванки і пройшлися вулицями столиці. Всього, в мегамарші взяло участь близько тисячі людей.

Похід стартував о 13:30 зі скверу, що біля "Золотих воріт". Далі, вулицею Володимирською, колона вирушила до Софійської площі, де учасники водили хоровод навколо пам'ятника Богдану Хмельницькому. Звідси колона рушила до Михайлівської площі і через Андріївський узвіз спустилася до Подолу. Фінішували в галереї "Артпричал", що на вулиці Спаській.

Учасники заходу всю дорогу співали патріотичних пісень - "Червону руту", "Одну калину" та виконали кілька пісень гурту "Океан Ельзи". Не обійшлося традиційним вже "Комуняку на гіляку", "Путін х.йло", "Хто не скаче, той москаль" а також "Слава Україні - Героям слава".

Тричі колона зупинялася, коли назустріч їй рухались молодята. Активісти голосно вигукували "Гірко", вітали молодих та разом фотографувалися на пам'ять.

Мегамарш вишиванок присвячено благодійному збору коштів для потерпілих учасників АТО та їх родин. В ньому могли взяти участь всі охочі. Організували аукціон, де виставили на продаж картини українських художників. Для заходу надали свої твори Тамара Шевчук, Діана Рутецька, Катерина Костюк та Даніїла Колот.

Завершиться мегамарш концертом української пісні, на якому виступлять гурти "Колір Ночі", "Шпилясті Кобзарі", "Крик душі", "Рибакстрістбенд", "Сало в Шоколаді" та "Image Effect". У стінах галереї "Артпричалу" діятиме літературна сцена та гратимуть бандуристи, пройдуть майстер-класи. Організовано міні-ярмарку.

Спеціальним гостем заходу оголошено кота Білочку, для якого власники уже придбали нове вишите вбрання від українських дизайнерів.

Нагадаємо, що Мегамарш у вишиванках організовується вже 7 років поспіль молоддю міста Києва. Поступово ініціативу киян переймають інші міста та навіть країни. Мегамарш у вишиванках вже побував у Японії, Швеції, Великобританії, Мозамбіку, Польщі, Токіо, Росії та інших країнах.

Зараз ви читаєте новину «Вражаючий "мегамарш вишиванок" пройшовся вулицями Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути