середа, 01 травня 2013 16:23

"Возродим Украину. Нам путь в социализм" - Вінницькі комуністи відсвяткували день солідарності трудящих
22

Фото: Фото: Анна Бова

О 10 ранку понад п'ять сотень  прихильників   Комуністичної партії зібралися в центрі Вінниці у сквері Козицького біля вічного вогню. Серед присутніх багато молоді та дітей. Після покладання квітів до пам'ятника загиблим воїнам  рушили святковою ходою до арки Центрального парку імені Горького.  Мітингувальники ідуть тротуаром,  щоб не заважити руху транспорту.  На сходах біля парку о 10.30 розпочинається мітинг.

"Нас сьогодні привітали  зі святом підвищенням плати за проїзд в трамваях і тролейбусах. Скажемо Гройсману спасибі", - вигукує жіночка з букетом в руках, вдягнута як наречена. На вигляд років з 50. Комуністи кажуть, то їхня прихильниця, але не сповна розуму.

Мітингувальники  вишиковуються з прапорами, лозунгами та повітряними кульками.  Поряд кілька нарядів міліції.  Попереду всіх з транспорантами на сходах, під палючим сонцем,   діти віком від 6 до 14 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові Перше травня перетворилося на свято міліції

"Я прийшов у партію ще п'ять років тому, - розповідає Женя Горохтійчук, 13 років. - Бабуся мого друга, її звали Неля, її вже немає,  сказала, що я маю бути піонером. От і записався. Я в цій партії, бо маю помагати людям, сумки піднести чи уступити місце в транспорті, так нас тут вчать".

Присутні на мітингу гучними оплесками підтримують заклики виступаючих за соціалізм та відновлення.

"Проводимо мітинг тут, тому що немає памятника Леніна у місті, - розповідає Сергій Драчук, 27 років, секретар Вінницького обкому Комуністичної партії України. - Хочемо, щоб люди вважали 1 травня не тільки днем шашликів, а щоб знали, що це день боротьби за соціалістичні права. Ми проти того, що відбувається в державі, і в нашому місті. Тому підготували резолюцію до Президента, Прем'єра та Голови Верховної Ради. Направимо її і місцевим керівникам, щоб не підвищували тарифи ЖКХ, відмінили пенсійну та медичну реформи, відмінили підвищення плати за проїзд у громадському транпорті, не закривали у Вінницькій області  700 шкіл".

На завершення, комуністи зачитують текст резолюції, вносять поправки та обіцяють після свят передати її у всі керівні органи держави та міста.

"Я маю вищу юридичну освіту, а працюю  продавцем на ринку, - каже 22 -річна Інна Бабич. У партії близько року. -  Мені не байдуже життя молоді. А в нас без блату не всунешся нікуди, скрізь плати: за навчання, лікування.  На житло заробити не можливо. Хочу жити так, як жили наші бабусі і дідусі".

Зараз ви читаєте новину «"Возродим Украину. Нам путь в социализм" - Вінницькі комуністи відсвяткували день солідарності трудящих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути