четвер, 21 лютого 2013 17:41

У Львові провели флешмоб проти щитів з рекламою алкоголю
12

Фото: Валерій Шмаков

У Львові на перехресті вул. Сихівська – Кавалерідзе, поблизу торгового центру "Іскра" провели флешмоб проти незаконної реклами алкоголю і тютюну, а також демонтували вивіску з рекламою алкоголю над одним із МАФів. Участь у флеш-мобі взяло близько 30 активістів громадської молодіжної компанії "Алкостоп", які виступають за здоровий спосіб життя та проводять по місту рейди по виявленню продавців-порушників закону, які реалізовують оковиту неповнолітнім, або ж торгують нею в нічний час.

Причиною демонтажу, за словами активістів, стало те, що вивіска над одним з торгових павільйонів була встановлена з порушенням чинного законодавства. Журналістам активісти показали наказ Департаменту економічної політики про демонтаж самовільно устанновленних конструкцій зовнішньої реклами у Львові. Також, як запевняли "алкостопівці",в даній торговій точці вони фіксували випадки продажу горілки дітям. Тому самі активісти називали вивіску чорного кольору над нею "Ворота в пекло". Перехожі спершу дивувалися такому скупченню спортсменів та журналістів в спальному районі Львова, але спостерігаючи за тим, як робітники спилюють болгаркою стовп з рекламою "зеленого змія" радо підтримали таку ініціативу.

"У нас такі точки по всьому районі. На вулиці Полуботка алкоголь продають дітям прямо біля школи №95. Я там працюю в охороні і ми нічого не можем зробити. Директор школи писав скарги, але все марно", - бідкається одна з жінок, що проходила повз.

Водночас, поки робітники спилювали сітілайт з рекламою, учасники флеш-мобу копали мяча та піднімали 70-кілограмову гантелю прямо перед алкогольним кіоском, демонструючи таким чином альтернативу шкідливому спопобу життя. Активісти запевняють що це не остання така їхня акція. Як вдалося дізнатися журналісту, завтра планується знесення чергової "алкогольної" рекламної вивіски у цьому ж районі міста.

Зараз ви читаєте новину «У Львові провели флешмоб проти щитів з рекламою алкоголю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути